Старши треньорът на Царско село Никола Спасов не скри задоволството си от факта, че промоцията на отбора в Първа лига изглежда много близо. В неделя по обяд столичани победиха Монтана с 1:0 в 22-ия кръг, с което преднината им пред клуба от Северозападна България стана 15 точки.

„Промоцията… Вече сме много близко. Мисля, че ни трябват 2 поредни победи и една грешка от Монтана. За 8 мача можем да го постигнем”, коментира Спасов.

„По принцип и преди съм казвал, че имаме добър отбор, с добри футболисти. През лятото направихме изцяло нова селекция. През зимата пак сменихме половината отбор. Непрекъснато работим, за да станем по-добри и по-стабилни. Днес заслужено взехме победата, защото доста умно изиграха момчетата мача. Имахме и добро изиграване на ситуацията за гола. Стана красиво, изработено попадение. После леко се прибрахме и по-скоро не искахме толкова много да рискуваме. Разликата в точките, все пак, беше доста. Нас ни интересуваше да водим в резултата. В това отношение се справихме добре, естествено, искахме да бъдем и по-добри, да имаме по-голям контрол върху топката.”

„Имаше много единоборства, през второто полувреме и Монтана заложи на подобен тип футбол – с двама тежки тарани-централни нападатели, с високи хора, с изритани топки. Това беше техният шанс, ние мисля, че отговорихме отлично. Това беше разковничето в крайна сметка.”

„Ние още не сме седнали да говорим как и за какво ще работим през следващото първенство, какви ще са целите. При всички положения Царско село трябва да играе по-добър футбол. Най-малкият факт е, че имам 17 полеви играчи, двама вратари и петима играчи под наем. Ясно е, че няма как да останем в този вид, в който сме в момента. Очаквам с много малко хора да се разделим по простата причина, че много хора ни напускат след края на сезона. Въпрос на виждане от страна на собственика по какъв начин ще изглеждаме в новото първенство в Първа лига.”

„Нямам нищо против да бъда човекът, който ще утвърди Царско село в елита, но не сме разговаряли с г-н Стойне Манолов. Не знам по какъв начин и как ще продължа или няма да продължа. Скоро ще се разбере, но на мен ми се работи. Където и да отида, се старая да си върша работата максимално добре”, добави още Спасов.