Нидерландецът Юри де Винтер направи първа тренировка с Локомотив София. Офанзивният футболист ще изкара проби, преди наставникът Иван Колев и спортно-техническият щаб да прецени дали да предложат договор на 22-годишния играч. Юношата на Спарта Ротердам може да играе както като дясно крило, така и на върха на атаката. Именно той се очаква да бъде и основен конкурент на голмайстора Светослав Диков. 

Владимир Иванов, Труд
7 снимки

Към "железничарите" вече се присъединиха и подписалите договори Божидар Митрев, Деян Иванов, Томислав Павлов и Георги Бабалиев. На 9-и ще престигне германецът с конгоански произход Флодин Балоки, а собственикът Иван Василев призна, че селекцията не е приключила, но нови състезатели няма да се взимат и на всяка цена.

Ситуацията с халфа Илиян Стефанов пък остава без промяна. Един от водещите играчи на тима е в обтегнати отношение с ръководството, след като действа в ущърб на клуба и обиди шефовете. Неговият контракт изтича, а Стефанов отказа да го поднови. До лятото той ще тренира с първия тим, но няма да получава шанс за изява./Труд