Първенството на Втора лига се подновява тази събота (15 февруари). Първият съперник на Нефтохимик през пролетния дял от шампионата е Монтана. „Шейховете“ ще посрещнат северозападния тим на стадион „Efbet Арена“, в 12:00 ч. Ето какво каза спортният директор на Нефтохимик Недялко Москов за целите пред отбора преди старта на втория полусезон:

"В събота подновяваме първенството. Момчетата са мобилизирани и в добра физическа форма. Целите ни са ясни още от началото на сезона – да се затвърдим като конкурентоспособен участник във Втора лига и когато изградим отбор, готов за Първа лига, да атакуваме. Това изисква време и постоянство. Не може да стане за една година. Нямаме и такъв голям финансов ресурс. Постигнали сме напредък от началото на сезона досега. Отборът има прогрес, оформя и собствен стил на игра", заяви Москов

"Смятам, че през втория дял от първенството това ще се види още по-ясно. Очаквам интересен полусезон, очаквам да покажем динамичен и атакуващ футбол и да радваме публиката. Сега сме на шесто място, т. е. до момента изпълняваме максимума от целите си, които са да сме от шесто до десето място. Не изключвам варианта и за по-добро класиране. Ще се целим високо, но и да не се получи, можем да извлечем само ползи. Най-важното е, че вече играем у дома. Това е допълнителен стимул за футболистите да дават най-доброто от себе си и за феновете да подкрепят повече отбора. Призовавам ги да идват на всички домакински мачове и очаквам мощна подкрепа в събота, срещу Монтана", добави още силният човек в Нефтохимик.