Наставникът на втородивизионния Струмска слава Радомир Владимир Димитров даде обширно интервю пред DIEMA SPORT в което говори за всичко около отбора, както и за живота извън футбола.

"Нещата се случиха, след като приключих футболната си кариера, това беше нормалното продължение, започнах първо с деца, доставя ми удоволствие да се занимавам с футбол, както и да го играя. Започнах с деца, юноши, после мъжкия отбор, поетапно и вече 6-а година съм треньор на Струмска слава. Това е пътят на треньора, според мен не може един човек, който не е играл футбол да влезе в главите на футболистите", коментира Димитров.

"Градът ни е малък, за хората това е едно от малкото удоволствия, които могат да изпитат. Доброто представяне в турнира за Купата на България е повод да се говори за нашия град, доста футболни хора вече знаят нашия град. Не мога да не отбележа и 6-ото място на тима, това е най-големият успех на отбора, ние сме най-успешният тим, това е един голям успех на един малък град. Първият сезон във Втора лига беше изключително тежко, трябваше да се учим в движение. Първият полусезон играехме романтичен футбол за удоволствие. Всяка грешка се наказваше от съперника, осъзнахме, че така няма да стане. Спасихме се в последния кръг, в края на мача. Запазихме мястото си сред професионалистите. Беше много тежко. Бях сигурен, че ще се спасим и футболистите ме разбраха", добави той.

"Когато станах треньор на отбора в Трета лига исках отборът да играе красив футбол, да радва хората, да променя мисленето на футболистите, за две години успях, никой не ми е поставял за цел отборът да влезе във Втора лига. Съумяхме да влезем във Втора лига, за този малък град това са огромни средства, които се влагат във футбола. Задържахме и втората година, сигурен съм, че отново ще останем във Втора лига. Тук има спокойствие, няма напрежение в съблекалнята и нещата се случват", каза още треньорът на Струмска слава.

"Мечтата ми е да съм треньор в Първа лига, на прав път съм, постигаме резултати, което няма как да не се забележи от президентите на клубовете", каза още той.

"От дете се занимавам с животни, обичам животните, завършил съм ветеринарна медицина. Не мога без това нещо да съществувам. Отделям доста от времето си, сега като влязохме в професионалния футбол, животните отидоха малко на заден план. Участвам по изложби в България и чужбина, имам доста птици, над 150 кокошки от различни видове. Близките ми помагат", коментира треньорът.

"Миналата година станах шампион на Румъния с индийски паунов гълъб. Останаха приятно изненадани. Закупени са от Франция 2015 година, подобрих селекцията и тя даде резултат. Когато птицата ти е оценена, ти си удовлетворен, ти изпитвам огромно удоволствие от това, което ти си създал. Дори е малко по-сложно от футбола", добави Димитров.

"Всяко едно животно трябва да му даваш грижите си, нямам любимо животно. В момента едно куче от Русия закупих, което е изключително животно, кавказка овчарка. В Русия са най-добрите в областта на кинологията. Една от най-големите ми мечти и да гледам тигър, но не знам как ще се осъществи, тъй като ще е много трудно да се отглежда в частен дом", добави треньорът.