Над 3000 фенове се очакват днес на стадиона в "Надежда", за да поздравят любимците си от Локомотив София при домакинството на Созопол (17:45 часа).

В предишния кръг столичните "железничари" победиха с 4:1 като гост Септември Симитли и след 5 години се завърнаха в елита на българския футбол.

Входът за мача е свободен, а зажаднялата публика ще се наслади на шоу, организирано от домакините. За доброто настроение ще се погрижи Богдан Томов, който ще изпълни преди двубоя химна на "червено-черните". Именно той ще награди и два отбора от школата за отличните им резултати през кампанията.

След двубоя ще бъде награден с купа и сребърните медали представителният тим. Празненствата ще завършат с мощна заря.

"Ще има още изненади за публиката, но нека ги запазим в тайна", заявиха от клуба.

Празненствата за ръководството и спортно-техническия щаб обаче ще са кратки. Още във вторник ще има среща на клубното ръководство, на която ще бъде бистрена лятната селекция и подготовката.

"Първа лига е друго предизвикателство. Трудното тепърва предстои, наясно съм. Правим ремонт на стадиона, чакаме решение по казуса с осветлението. Тепърва има да се прави селекция. Няма да е леко. Но най-важен е въпросът с финансовото състояние на клуба, тъй като разходите в елита са различни, както и бюджетът за място сред най-добрите. Финансово сме били добре през последните 6 години. Всичко е било пресметнато, не се изхвърляме. Коректни и точни сме в това отношение, един от малкото клубове в професионалния футбол, а и не само, който няма задължения", сподели босът на Локо София Иван Василев пред "Труд".