Созопол успя да вземе огромна победа в битката за оцеляване с 1:0 срещу Миньор Перник в решително дерби на дъното в предпоследен кръг от Втора лига. Борислав Трендафилов откри в 85-а минута, което се оказа и единственото попадение в дуела. 

Двубоят започна равностойно, като в 11-а минута дойде първият шанс. След центриране отдясно Окпаначи отправи удар с глава, който обаче остана доста далеч от истината. 

В 30-а минута Милен Гамаков се оказа на добра стрелкова позиция, но изстрелът му беше слаб и не затрудни Леонтиев. Гамаков отново опита мерника си няколко минути по-късно от пряк свободен удар, но шутът беше спасен от стража на Миньор. 

Три минути преди края на частта Окпаначи получи на чудесна стрелкова позиция, но не успя да отбележи от хубава позиция. 

В 60-а част Педриньо получи грандиозен шанс, след като от около 10 метра, фронтално срещу вратата на Созопол, не успя да уцели вратата на Петър Рахнев. 

Както двубоят вървеше към равенство, така домакините успяха да шокират своите гости пет минути преди края. След извеждащ пас към Борислав Трендафилов той успя да разстреля Леонтиев за 1:0 с едно докосване. 

В края на мача нападателят на гостите, Педриньо, си изкара директен червен картон. 

Така Созопол вече е с две точки пред Витоша Бистрица и Струмска слава в борбата за спасение, докато Миньор е с 35 и има само теоретично шансове за оцеляване. 

Ето и съставите на двата тима:

Созопол: Рахнев, Димитров, Гамаков, Жеков, Окпаначи, Манев, Генчев, Самба, Димов, Иванов, Господинов;

Миньор Перник: Леонтиев, Каломбо, Славчев, Василев, Купенов, Слишков, Орачев, Николов, Стоилов, Долапчиев, Фигуередо;