Един от кандидатите за промоция в efbet Лига Монтана се наложи с 2:0 над Краснодар-3 в контролна среща от лагера в турския курорт Анталия. 

Руският тим играе в Зона Юг на 3-ото ниво на местния футбол, където заема 14-о място след есенния дял. Преди мача обаче от Краснодар обявиха, че ще разчитат на доста момчета от набор 2002 и от юношите си до 17 години.

При това положение Монтана логично имаше превъзходство през по-голямата част от мача. Много силно се представиха юношите на Черно море (Варна) Николай Минков и Атанас Илиев.

Още в 9-ата минута Атанас Илиев откри за монтанчани след заучено изпълнение на фаул от ляво. Николай Минков проби от ляво и си спечели свободния удар, подаде към точката за изпълнение на дузпа. Там Илиев изпревари бранител на руския отбор и през купа от играчи прати топката в мрежата.

В 55-ата минута Николай Цветков-Демона удвои с удар извън границата на наказателното поле, след като Атанас Илиев овладя центриране отляво и му върна топката удобно. До края на мача Монтана продължи да доминира, но трето попадение така и не падна.