Монтана постигна много ценна победа с 2:1 при домакинството на Поморие на стадион „Огоста“ в мача от 23-ия кръг на Втора лига. Домакините осъществиха обрат от 0:1 до 2:1.

Домакините започнаха силно мача. Още в 3-та минута след центриране в наказателното поле на Поморие Иван Коконов стреля опасно с глава, но Димитър Тодоров успя да избие топката. В 15-та минута Тони Тасев отправи много опасен удар, но Тодоров успя да спаси. След това Борислав Балджийски стреля, но ударът му бе блокиран от Любомир Божинов. Минута по-късно Даниел Георгиев центрира в наказателното поле на Поморие, след което Сергей Георгиев стреля с глава, но Димитър Тодоров отново бе на мястото си и спаси.

Поморие успя да поведе в резултата в 28-та минута, когато Любомир Божинов центрира от корнер в наказателното поле на Монтана, където Ахмед Ахмедов засече топката с глава и я вкара във вратата на Ивайло Василев.

Монтана можеше да изравни веднага резултата. В 30-та минута след центриране в наказателното поле на Поморие Стефан Цонков бе оставен непокрит и стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Ивайло Василев.

Иван Коконов центрира от фаул в наказателното поле на Поморие в 32-та минута, където Кристиян Димитров стреля с глава, но Димитър Тодоров отново спаси.

Пред Иван Коконов се откри нова възможност в 38-та минута, но ударът му отново бе отразен.

Поморие остана с човек по-малко на терена, след като Борис Тютюков бе изгонен за втори жълт картон в 52-та минута.

Монтана успя да изравни резултата в 54-та минута. Даниел Георгиев подаде към Борислав Балджийски, който намери Сергей Георгиев, а той не пропусна да вкара.

Монтана успя да осъществи пълен обрат в 68-та минута, когато Тони Тасев подаде към Иван Коконов, който финтира много технично Георги Петров, след което с премерен удар вкара топката в десния ъгъл на вратата на Димитър Тодоров.

Сергей Георгиев с много интересен удар прехвърли Димитър Тодоров в 70-та минута, но топката срещна напречната греда.

Поморие завърши мача с 9 човека, след като Александър Георгиев бе изгонен.

Монтана е четвърти с 40 точки, докато Поморие е осми с 29 точки.