Отборът на Монтана постигна важна победа над устремилия се към Първа лига тим на Царско село. Тимът от едноименния град се наложи с минималното 1:0, а голът за успеха бе дело на Иван Коконов пет минути преди изтичането на редовното време.

Двата тима предложиха доста сериозен физически сблъсък, а чистите голови положения почти липсваха. Все пак по-опитният тим на Монтана показа характер и грабна трите точки.

Отбраната на гостите от Царско село направи фатална грешка в 85-ата минута, когато не успя да изчисти топката. Иван Коконов се пребори за коженото кълбо, пое топката и пробяга близо 40 метра преди да финтира вратаря и да се разпише на празна врата.

Загубата няма да повлияе на позицията на Царско село в класирането. Тимът от София ще остане на третото място независимо от другите резултати от 11-тия кръг на Втора професионална лига.

Възпитаниците на Никола Спасов имат актив от 21 точки и заемат третата позиция. Монтана пък събра 17 точки и се изравни с четвъртия Несебър, който обаче е и с мач по-малко.