Както по-рано стана ясно, Локо София и Младен Додич се разделиха по взаимно съгласие. В предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT бившият треньор коментира причините за прекратяване на общите им взаимоотношения. 

"Разделихме се като приятели. Тук съм от 2 години, това не е малко време. Знаете каква е ситуацията тук на Балканите, така че това всъщност е един голям период."

"Вече не съм част от Локомотив, но си оставам локомотивец. Желая на тима да влезе в елита. Предния път ми липсваше съвсем малко на баража, сега е на 3 точки от тази зона. Искрено и от сърце желая на Локомотив да бъде трети и през бараж да влезе в А група", заяви Додич.

Специалистът вярва, че отборът има здрава основа, благодарение на която може да влезе в българския елит. 

"Ние правихме отбора през първенството, това не е алиби, но това бе причината за амплитудите в резултатите. Много е трудно да правиш отбор в движение. Трябва да се надгради, защото основата е здрава. Но не е необходимо да се вземат толкова много играчи. Разбира се, че ще бъде трудно, има много добри отбори, но когато имаш големи цели, няма как да бъде лесно." 

Додич призна, че първият период начело на тима е бил по-успешен за него. 

"Тогава влязохме в първенството с амбициите да бъдем част от горната половина. Последният кръг бяхме на 5-6 минути от първата позиция, когато Ботев Враца вкара гол и бе на точка пред нас. Последвалият бараж ще го помним цял живот, за съжаление. Две години не са малко. Тук, в България, никога не съм усещам, че съм от чужбина." 

"Емоциите в мен са позитивни. Поздравих играчите, треньорите, ръководството. Такава е работата. Липсваше ни късмет, но не може да разчитаме само на него. Липсваха ни по-добри резултати. През целия си живот ще съжалявам за баража. "

Бившият наставник призна, че отборът е изгубил баланса в играта си. 

"Парадоксално е, защото мачовете, които изиграхме с ЦСКА и Нефтохимик, бяха добри за зрителите, но не и за нас. Имаше двубои, в които не играехме добре, а печелехме. НЕ съм доволен, защото в последните двубои допускахме повече голове, отколкото вкарвахме. Допреди три двубоя имахме най-добрата защита, но не успяхме да намерим баланса." 

"Никога не съм затварял вратата си. Винаги съм давал всичко от себе си. В Сърбия също има клубове, в които съм работил по няколко пъти. От днес не съм треньор, а фен на Локомотив", заяви Додич. 

"Работех тук с идеята да съм дълго време и нямам план Б, сега ще си почина малко и ще видя кой ще бъде новият ми отбор."
 
"В живота всичко заминава, но се помнят емоцията и позитивните хора", завърши треньорът.