Отборът на Миньор (Перник) победи с 4:2 Септември (Симитли) в мач от третия кръг на Втора лига. “Чуковете” се наложиха над регионалния съперник, след като поведоха с 2:0 до почивката, а след това двата тима си размениха по два гола.

Резултатът бе открит от домакините в 33-ата минута. Съдията отсъди дузпа за Миньор за нарушение срещу Християн Казаков, Методи Костов се нагърби с изпълнението и реализира.

Съвсем скоро резултатът бе удвоен. Андреас Васев пресече подаване и центрира, а в опита си да изчисти Слави Косов вкара топката в собствената си врата.

В 52-ата минута гостите намалиха резултата. Павлин Чиликов не се разбра с вратаря Даниел Леонтиев и спря лошо топката, която се озова във вратата за 2:1

Само 30-40 секунди след автогола домакините възстановиха преднината си. Калоян Йосифов се справи със Слави Косов с физика и останал очи в очи с вратаря вкара със силен удар

Малко по-късно резултатът стана 4:1. Грешка на Септември в изнасянето на топката и Казаков отне, напредна и с отличен удар в горния далечен ъгъл не остави шансове на Филип Димитров.

В 75-ата минута ветеранът Владислав Златниов вкара втори гол за Симитли, след като реализира отлично от пряк-свободен удар и оформи крайния резултат.

Така в класирането Миньор вече е на първа позиция с актив от седем точки. Септември пък към момента е втори с шест.