Миньор Перник влиза във Втора лига с цел атака на първите места, разчитайки на подкрепата на общината и на верните си фенове, заяви на пресконференция днес президентът Ангел Христов.

"Влизаме с цел първите места във Втора лига, пък каквото стане. Знаете какво беше Миньор преди да изпадне от А група и как идваха софийските и пловдивските отбори. Имаме голяма подкрепа от общината, кметът е много спортен човек, разказва още Ангел Христов, който е бивш съдия в А група.

"Знам, че имаше голяма дискусия дали трябва да се прекрати първенството. Но за мене то нямаше как да се доиграе. Футболистите също бяха ощетени, защото искаха да играят. Но за аматьорската група е невъзможно да се играе сряда-събота. Нито един клуб нямаше да издържи, разказва Ангел Христов.

Членът на УС на клуба Мартин Жлябинков е категоричен, че Миньор Перник като клуб ще посрещне първенството във Втора лига напълно осигурен във финансово отношение.
Миньор (Перник) се върна в професионалния футбол след контроверсиално присъдено 1-о място в Югозападната Трета лига, което беше оспорено от Септември (Симитли). В един момент двата отбора дори трябваше да играят бараж един срещу друг, но тази идея не беше приета в БФС.

"Темата с влизането ни във Втора лига трябва вече да се затвори. Миньор искаше да играе, но ние не сме виновни като клуб заради избухналата пандемия. Сега ни чака сериозна работа, защото искаме да изградим един сериозен отбор, който да бъде готов да се върне в Първа лига, където е мястото ни.

"Стадион "Миньор" е в изключително добро състояние, но продължаваме да подобряваме базата. Смятам, че ще предложим условия, които ги няма и в Първа лига. Кметът Станислав Владимиров се е заел с осигуряването на финансирането и няма да имаме никакви проблеми.

По отношение на материалната база, в момента се ползва едно изкуствено игрище за школата, както и се прави ремонт в Дивотино, където Миньор ще тренира, добави Жлябинков. Накрая той завърши с думите, че следващата амбиция е преструктуриране на Детско-юношеската школа, която ще заработи по нова методика.