Футболистите на Миньор Перник стартираха предсезонната си подготовка. И тази година перничани ще играят във Втора лига. Цел промоция не е обявена, но те са смятани за един от фаворитите за челните места.

Групата, с която ще работи в първите дни старши-треньорът Христо Янев е от 21 играчи, като до края на седмицата "чуковете" очакват към тима да се присъединят още поне две нови попълнения. На този етап сигурните нови попълнения на "жълто-черните" са бранителят Венцислав Василев, който се завръща в родния си клуб и халфът Александър Праматаров, който бе определен за най-добър млад играч на Марица Пд за миналата година.
Подготовката на Миньор ще протече в два основни етапа. В следващите пет дни играчите ще се подготвят при домашни условия, а на 13-и юни заминават на лагер в Етрополе, който ще продължи до 25-и юни. След това футболистите ще получат кратка почивка, а на 30-и юни отново ще поемат към Етрополе, където ще останат до 9 юли.
    До началото на шампионата чуковете ще изиграят пет контроли. На 19 юни те ще се изправят срещу втория отбор на ФК ЦСКА 1948 Сф в София, а на 25 юни ще се изправят срещу Ботев във Враца. За 30-и този месец също е планирана контрола, но съперник се търси и ще бъде оповестен в следващите дни. Работи се уреждането на спаринг с клуб от Израел, който ще бъде по същото време на лагер в нашата страна. На 6 юли възпитаниците на Христо Янев ще срещнат Чавдар Етрополе, а последната контрола е на 9 юли срещу Беласица в Перник.

Групата на Миньор Пк
Вратари: Даниел Леонтиев, Никола Виденов, Калоян Божидаров
Защитници: Венцислав ВАСИЛЕВ (нов от ФК ЦСКА 1948 Сф), Андреас Васев, Георги Купенов, Антон Славчев, Ивайло Иванов, Георги Ангелов (юноша)
Халфове и нападатели: Александър ПРАМАТАРОВ (нов от Марица Пд), Емил Ценов, Веселин Васев, Методи Костов, Калоян Йосифов, Запро Динев, Християн Казаков, Борис Тютюков, Кристиян СЛИШКОВ (след наем в Струмска слава), Павел Димитров (юноша), Борислав Василев (юноша), Александър Петров (юноша)

 
Контроли на Миньор Пк

19 юни - ФК ЦСКА 1948 Сф II в София
25 юни - Ботев Вр във Враца
30 юни - преговаря се
06 юли - Чавдар Етр в Етрополе
09 юли - Беласица в Перник