Миньор Перник пуска благотворителни билети за първото домакинство от пролетния дял на Втора лига срещу Янтра Габрово. Двубоят е в събота от 14.00 часа на стадион „Миньор“, а средствата, събрани от продажбата на входни талони ще бъдат преведени по сметката за лечение на 14-годишния  Стивън Бориславов. 
 
Момчето е с диагноза Сарком на Юинг и му предстои лечение в Германия. Стивън е перничанин, играе в ЦСКА.  Той казва, че футболът е неговата страст и се надява да оздравее и да стане професионален футболист.
 
Преди броени дни на турнир, организиран от детско-юношеската школа на клуба бяха събрани над 10 000 лева в подкрепа на младия футболист. Тъй като необходимата сума за лечението на Стивън в Германия далеч надхвърля възможностите на семейството му, ръководството на Миньор реши да продължи благотворителните инициативи.
 
„Приканваме повече привърженици на Миньор да дойдат и да подкрепят отбора в събота. Освен, че ще надъхат момчетата за по-добро представяне, заедно ще дадем шанс на едно пернишко дете да бъде излекувано", призоваха от клуба.
 
Срещата ще се проведе при спазване на всички действащи в момента противоепидемиологични мерки, ако здравните власти междувременно не променят изискванията.