Втородивизионният Миньор Перник излезе с позиция, в която отговаря на нападките от колегите си от Струмска слава, които ги обвиниха, че са причина за 11-те заразени с COVID-19. 8 от тях са футболисти.

Атаката от радомирци дойде, след като те победиха с 1:0 перничани в края на миналия месец.

Публикуваме без редакторска намеса становището на клуба.

"Футболен клуб Миньор Перник с изненада научи, че е виновен за умишлено критата зараза от коронавирус в Радомир.

Само зле образован и неинформиран човек може да изрече: "Досега сме се пазили. Но за мен нещата дойдоха от гостуването на Миньор. Там имаха трима заразени и вижте какво се случи с нас. Сега остава ние да отидем в Добрич и там да се разболеят тези, които не успяха първия път".

Ръководството на Миньор е категорично, че здравето и живота на хората стои над всичко и отговорно спазва протокола, разписан от Министерството на младежта и спорта и Медицинската комисия при БФС. Нещо повече, ние като клуб, който бе засегнат Ковид 19 още преди няколко месеца, не можем да се правим на "тарикати" и ще обясним защо:

И в двата случая при поява на вируса при наши футболисти сме реагирали бързо и професионално. През месец август при поява на симптоми предизвикахме тестове и карантинирахме отбора с ясното съзнание, че това може да се отрази на подготовката и цялостното ни представяне през сезона. През изминалата седмица след срещата с Пирин, наши футболисти се оплакаха от неразположение през почивните два дни дадени на отбора. Последваха незабавни тестове още в понеделник, които бяха отрицантелни. Въпреки това след ден на Янко Сандански бе направен втори PCR, оказал се положителен. Последваха нови тестове за всички в клуба в два последователни дни (четвъртък и петък), карантина за още трима футболисти и осакатен състав, но само със здрави състезатели, дали два отрицателни резултати в изследванията. ФК Миньор - Перник може да докаже документално, че е предприел всички необходими мерки, за да запази здравето на своите и съперниковите футболисти, оставяйки на заден план резултатът от футболната среща със Струмска слава.

В същото време до нас през цялата минала седмица достигаше информация за болни футболисти в Радомир и липсата на тестване, въпреки симптоматиката. Оставяме на съвестта на колегите от ръководството на Струмска слава и на клубния им лекар многото положителни проби при тях. Нито Миньор, нито БФС са виновни за липсата на отговорност. Бъдете здрави".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.