Марица Пловдив победи с 2:1 Спортист Своге в контролна среща, която се игра на стадиона в село Говедарци.

Първото полувреме между двата отбора от Втора лига завърши без голове, но Димитър Андонов откри резултата от пряк свободен удар в 55-ата минута. С попадения на Димитър Аврамов и Радослав Апостолов в 65-ата и в 74-ата минути пловдивчани обърнаха.

Преди началото на срещата се изля проливен дъжд, а времето бе доста студено. Двубият беше и неофициален дебют за новия старши треньор на Спортист Георги Чиликов.

В 9-ата минута футболистите на Спортист направиха много добро заучено положение от пряк свободен удар, топката стигна до Павлин Чиликов, който я свали с глава и футболист на „шоколадите“ я вкара, но бе маркирана засада. В началото на второто полувреме Георги Чиликов направи промени в състава. Още в началото Спортист можеше да поведе, но добро положение бе пропиляно.

В 54-ата минута Димитър Андонов се пребори със защитата на „синьо-жълтите“ и бе съборен от Соломон Джеймс, който получи червен картон. Потърпевшият Андонов изпълни перфектно прекия свободен удар и с мощен шут с левия крак отбеляза за 1:0. Пловдивчани изравниха в 61-ата минута. След центриране от пряк свободен удар Димитър Аврамов игра с глава, първоначално Мартин Величков успя да стигне до топката, но това не се оказа достатъчно и тя влезе в мрежата – 1:1.

Маричани поведоха в 74-ата минута чрез Радослав Апостолов, който направи хубав самостоятелен рейд, премина през няколко футболисти на Спортист и пусна топката покрай вратаря за 1:2.

До края на мача футболистите на Спортист опитаха да изравнят резултата и в 90-ата минута пак Андонов стреля чудесно с глава, но Илия Николов изби в корнер.