Марица привлече Янко Ангелов от елитния Етър. Днес той подписа договор с тима от северен Пловдив. За полузащитникът това ще бъде втори период при “жълто-сините”, като при предишния той остави отлични впечатления с изявите си и бе водеща фигура в отбора. Той записа 28 мача за Марица, като има отбелязан и един гол.

Янко Ангелов е роден на 29 юни 1993 г. в Пазарджик. Юноша е на Хебър и Левски. Играл е за Любимец, Монтана, Септември (София), Локомотив (Пловдив), Хебър, отново Монтана, Марица и Етър, където се състезава през изминалия полусезон в Първа лига. За състава на Локомотив (Пловдив) играе два сезона, като е носител на Купата на България с "черно-белите". Има над 200 мача в професионалния футбол, както и мачове за младежкия национален отбор.

Янко Ангелов коментира завръщането си в Марица така: "Радвам се, че отново съм част от Марица! Имам хубави спомени от предишния ми период в отбора. Познавам отлично обстановката, хората от треньорския щаб и ръководството и периодът на адаптация няма да бъде дълъг. Вярвам, че ще съм полезен на тима и заедно с останалите момчета ще постигнем много успехи през пролетта!"

"Клубът пожелава на Янко Ангелов здраве, спортен шанс и много бъдещи успехи с жълто-синия екип!", написаха "пиратите".