Марица иска да върне бившия си нападател Мариян Тонев, пише Мач Телеграф". Таранът беше освободен от ЦСКА 1948 в сряда и към този момент е свободен агент.

Той отиде при "червените" именно от Марица, където вкара много голове и беше лидер на тима. Самият футболист също има желание да се завърне при "жълто-сините", но няма да бърза с решението си, за да види и други възможности. Твърди се, че още няколко клуба от Втора лига имат интерес към Мариян Тонев.

Междувременно Марица обяви част от програмата си за зимна подготовка. До момента има уговорени три контроли, като се очаква тимът да изиграе общо шест. Първата тренировка е на 8 януари. На 13 януари насрочена контрола със Саяна, на 19 януари - с Ботев Пловдив, на базата в Коматево. А на 10 февруари е предвидена проверка с Крумовград.

Иначе се твърди, че има солиден интерес на тимове от втория ни ешелон и към останалите осем футболисти, които ЦСКА 1948 освободи в четвъртък. Става дума за Ахмед Адемов, Илия Русинов, Преслав Антонов, Наско Цеков, Кристиян Грозданов, Стелиян Добрев, Николай Желязков и Даниел Маджаров.