Втородивизионният Марица Пловдив осъществи два входящи трансфера, информираха от футболния клуб. "Жълто-сините" се подсилиха с Димо Бакалов и Теодор Андреев. 

Бакалов идва от елитния Етър (Велико Търново), където се състезаваше през есенния полусезон и записа 18 мача на сметката си. В кариерата си има изиграни над 200 двубоя в професионалния футбол, като се е състезавал още за Сливен, Берое, Локомотив (Пловдив), Царско село, Локомотив (София) и Лудогорец, като с "орлите" е печелил четири шампионски титли на България, два пъти е носител на Купата на страната и веднъж на Суперкупата.

Димо Бакалов е вторият футболист, който Марица привлича от Етър, след като в края на декември "жълто-сините" си осигуриха услугите и на Янко Ангелов. 

Теодор Андреев пък идва от дублиращия тим на Славия. Той е на 19 години и започва да тренира футбол в школата на Металик (Сопот), след което е привлечен в академията на Ботев (Пловдив). Преминава през юношеските формации на столичния Септември, а в мъжкия футбол е бил е част от отборите на Крумовград и Левски (Карлово). 

"Отборът е твърдо решен да подобри резултатите и класирането си през пролетния дял на шампионата", увериха от Марица (Пловдив) при обявяването на двата входящи трансфера. 

"Жълто-сините" започват подготовка на 8 януари, като до момента имат три уговорени контроли.