Марек Дупница победи Спартак Варна в дербито на кръга във Втора Лига с 2:1. Головете за домакините реализираха Веселин Любомиров и Николай Ганчев, докато за гостите се разписа в края на срещата Джейми Емпие, оформяйки крайния резултат. В класирането варненци продължават да са на втора позиция, но вече водят само с една точка на дупничани. 

Още в 20-а секунда играта бе спряна, заради сблъсък в центъра на терена между двама играчи - Веселин Любомир от Марек и Йоан Бауренски от Спартак Варна. Играчът на домакините получи жълт картон. А в следващите секунди Радослав Терзиев от Спартак Варна също бе предупреден официално. 

И двата тима започнаха агресивно срещата. До 15-а минута страстите се поуспокоиха, Марек притежава повече топката. Липсват чисти положения за гол до този момент в мача. 

В 19-а минута Марек поведе. Агресивното поведение на домакините в противниковата половина накара Георги Георгиев да направи грешка. Веселин Любомиров пое топката и реализира с прехвърлящ удар за 1:0. 

В 34-а минута Ахмед Ахмедов падна в наказателното поле. Мартин Кавдански направи всичко възможно, за да не закачи съперника. Главният арбитър Ивайло Стоянов остави играта да продължи. В края на полувремето при изпълнение на ъглов удар от домакините, Димитър Илиев можеше да се разпише, но изстрелът му срещна гредата.  

На почивката резултатът бе 1:0 за Марек, а привържениците на домакините можеха да са доволни преди началото на втората част.

Две смени за Спартак Варна в първите минути на втората част. На терена се появиха Цветослав Петров и Преслав Петров, а от игра излязоха Йоан Бауренски и Даниел Начев. В играта на гостите обаче не се промени достатъчно и наставникът на гостите Росен Кирилов продължи да търси промяна в своя състав. И в средата на второто полувреме трябваше да направи още две смени. Мехмед Сабри и Георги Иванов влизоха на терена, а Румен Руменов и Велислав Боев. 

Марек заигра на контраатака и в 72-а минута Николай Ганчев се разписа за 2:0. Атаката започна от него, комбинира чудесно с Иван Колев, чиито изстрел бе отразен. След това Николай Ганчев имаше достатъчно време и пространство, за да реализира своя 6-ти гол за сезона.

В края на срещата Спартак Варна намали резултата. Емпие прати топката във вратата на Марек, голът бе признат и в последните минути варненският отбор получи шанс да потърси изравняването. 

Съставите на двата отбора:

Марек - Константин Романов Костадинов - Александър Башлиев, Росен Йорданов, Мартин Кавдански, Христо Каймакански - Християн Джаджаров, Димитър Илиев, Милен Иванов (к), Веселин Любомиров, Николай Ганчев - Иван Колев

Спартак Варна - Георги Георгиев - Дмитро Семенив, Радослав Терзиев, Александър Цветков, Велислав Боев, Йоан Бауренски, Даниел Начев, Румен Руменов, Ивей Ромееш, Виктор Митев (к), Ахмед Ахмедов

Главен съдия на двубоя е Ивайло Иванов Стоянов.

Разликата в класирането между двата тима е само 4 точки в полза на гостите и двубоят е от огромно значение в борбата за място в efbet Лига. Спартак Варна спечели първата среща от първенството в края на август с убедителното 4:0 у дома. Тимът се наслаждава на три поредни победи във Втора Лига и очаква със самочувствие двубоя на „Бончук“. Марек инкасира изненадващо поражение от Литекс в предходния кръг и през 2024 година има 6 точки то възможните 9.

Припомнете си какво направиха в първите мачове от сезона отборите от Втора Лига, които в този кръг се изправят отново един срещу друг във видеото: