Собственикът на Царско село Стойне Манолов бе повече от доволен след нулевото равенство на отбора му срещу ЦСКА 1948. Хикс, който и на практика прати „царете” в Първа лига, превръщайки се в първия отбор от Втора лига, който се изкачва в елита на българския футбол. Манолов отрече опцията Царско село да се превърне във „Верея” и едвам да крета в Първа лига, като амбициите на благодетеля на клуба са за сериозни резултати и предно класиране сред най-добрите.

„Който не мечтае, той не постига целите си. Ние мечтаехме за това отпреди две-три години, когато започнахме нашия път в професионалния футбол. Ето, че се сбъднаха желанията ни след много труд, желание, себераздаване и накрая постигнахме това, което искахме”, започна шефът на Царско село.

„Мачът с Монтана бе повратен и бе двубоят, който ни убеди, че влизаме в Първа лига. Отворихме точкова разлика, която е трудна за достигане, но до края ще продължим да бъдем максимално твърди, без да допускаме грешки”, коментира Манолов.

„Нужна ни е още класа при всички положения в отбора. Може и повече от пет футболисти да вземем, но ядрото на отбора ще се запази, тъй като имаме дългосрочни договори. Разполагаме с доста преотстъпени футболисти, които не знаем дали ще са тук и през слевдащия сезон. Може би ще вземем седем-осем човека, които да повдигнат класата на нашия клуб”, изрази мнение той.

„Смятам, че на 1-и юли на стадиона ще има осветление и нови трибуни и ще играем тук, в нашия дом. На всички желанието ни е Никола Спасов да остане при нас. В крайна сметка решението е негово, защото ако получи оферти и друго развитие, ние ще му пожелаем късмет”, коментира Манолов.

„Ако имате съмнения, че ние ще сме Верея или друг от отборите, които не могат да си позволят да са в Пъвра лига – не! Ще се утвърдим там, тъй като ще продължим коректността при финансите и в горното ниво на футбола у нас”, потвърди Стойне Манолов.

„Моите желания са много по-големи от това какво на практика може да стане. Сега искам по-сериозни резултати, но ще ни трябва време да се адаптираме и играем футбол. След това, ако имаме шанс, ще атакуваме по-предни места”, завърши Стойне Манолов.

Десетима преведоха Царско село в елита след хикс с ЦСКА 1948