Отборът на Левски допусна домакинска загуба от борещия се за промоция в efbet Лига – Локомотив София с минималното 0:1 в контролна среща. Единственото попадение отбеляза Валентин Николов в 89-ата минута на двубоя. 

Антон Узунов
14 снимки

"Сините" играха по-добре в по-голямата част от срещата, като имаха повечето положения. "Железничарите" обаче дочакаха шанса си в края на двубоя, когато и стигнаха до победниягол. Левски игра и без по-голямата част от титулярите си, като в атака стартираха Стивън Петков и Билал Бари. Това бе и първи двубой за "сините" без Найджъл Робърта, който бе продаден в САЩ.

В следващата си контрола Левски ще приеме отбора на Сливнишки герой на 3 април, като мачът отново ще се проведе на “Герена”. 


„Сините“ започнаха малко по-уверено срещата и първата по-опасна ситуация бе именно за домакините. В 7-ата минута Здравков Димитров получи от Илия Юруков, а по техничен начин крилото си намери пространство за удар,  който обаче беше париран от Божидар Митрев. След това Стивън Петков не успя да се възползва от избитата топка.

Три минути след това Илия Юруков вкара топката в центъра, вместо да я изчисти силно напред. Това позволи на Владислав Семерджиев да стреля към вратата на Николай Михайлов от границата на наказателното поле. Изстрелът му обаче премина над вратата на „сините“.

В 16-ата минута Александър Александров шутира опасно в наказателното поле, но Николай Михайлов се намеси добре.

Пет минути по-късно Здравко Димитров шутира от фаул, но ударът му от далечна дистанция бе уловен лесно от Божидар Митрев.

След половин час игра Драган Михайлович проби добре отдясно и центрира за Димитров, който можеше да стреля от въздуха, но реши да овладява и не се получи по най-добрия начин. Все пак той се справи на далечната греда и върна за Тома Даске, който шутира, но над вратата.  

В 34-ата минута отново Здравко Димитров се зае с изпълнението на опасен свободен удар точно пред наказателното поле. Крилото стреля, но Митрев бе покрил добре ъгъла и се намеси, избивайки в ъглов удар.

Минута преди края на редовното време на първата част Нико Зиси вкара топката във вратата на Михайлов, но бе отсъдена засада на каращия проби в тима от квартал "Надежда" при паса на Александър Александров отдясно. 

На почивката Ивайло Найденов влезе на мястото на Марин Петков в тима на домакините. 

В 51-ата минута Файсел Рерас центрира отляво в наказателното поле, където на далечната греда именно Найденов стреля с глава, но в аут.   

В 63-ата минута една дълга топка замалко не донесе големи непроятности за "сините". Рерас и появилия се преди минути на мястото на Михайлов - Николай Кръстев не се разбраха кой да изчисти топката и бранителят я върна по-силно към своя вратар, но в крайна сметка Кръстев съумя да изчисти. 

Три минут по-късно Георги Александров опита удар от далечна дистанция, но крайно неточно. Веднага след това Валери Божинов замени Билал Бари.

В 72-ата минута "железничарите" имаха отличен шанс да поведат в резултата. Красимир Милошев центрира в наказателното поле, където Георги Александров увисна, което позволи на Светослав Диков да овладее и да стреля в наказателното поле, но Кръстев блокира. При добавката Георги Бабалиев стреля над гредата.  

Четири минути по-късно и домакините имаха чудесен шанс за попадение. Валери Божинов проби отдясно в наказателното поле и стреля по диагонала, топката премина покрай вратаря, но Милошев успя да изчисти от голлинията. 

Малко след това в игра се завърна и Андриан Краев.  

Десет минути преди края на двубоя Найденов центрира отлично отдясно в наказателното поле, а на далечната греда сантиметри не достигнаха на Илия Димитров да засече в опразнената врата.  

В 86-ата минута Божинов се пребори добре за топката в наказателното поле, след което тя бе центрирана към далечната греда, където Найденов шутира, но резервният страж на Локомотив Цветомир Витков изби в корнер.

В 89-ата минута „железничарите“ стигнаха до победното попадение. След центриране отдясно Валентин Николов надскочи защитата на Левски и вкара с глава за крайното 0:1.

Секунди след подновяването на играта бе даден и последния съдийски сигнал.


FT | ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ 0:1

0:1 Валентин Николов 89'

Стартови състави на двата отбора: 

ЛЕВСКИ: 13. Николай Михайлов (к) - 91. Драган Михайлович, 3. Живко Атанасов, 41. Георги Александров, 23. Файсел Рерас, 28. Тома Даске, 77. Илия Юруков, 88. Марин Петков, 11. Здравко Димитров, 9. Стивън Петков, 19. Билал Бари

Старши треньор: Славиша Стоянович

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ: Митрев - Василев, Петков, Иванов, Милошев, Семерджиев, Роча, Павлов, Зиси, Долапчиев, Александров

Старши треньор: Иван Колев


Стадион: "Виваком Арена - Георги Аспарухов", град София