Отборът на Локомотив София направи чудесен подарък за своите фенове, след като разби гостуващия Созопол с резултат 4:1 в мач от предпоследния 33-и кръг на родната Втора лига. В 27-ата минута Ариф Ферадов даде аванс на гостите, но Григор Долапчиев изравни от дузпа в 34-ата минута. Светослав Диков донесе пълния обрат в 68-ата, а минута след това Григор Долапчиев вкара и трети гол. Отново Диков бе точен в 82-ата минута, с което оформи и крайния резултат.

Както е известно, още в миналия кръг „железничарите“ се завърнаха в efbet Лига след пауза от шест години. На стадиона в столичния квартал „Надежда“ имаше и награждаване на домакините, които получиха сребърните медали във втория ешелон след двубоя.

Антон Узунов
25 снимки

„Железничарите“ можеха да се радват на солидна подкрепа от своите фенове, които бяха пристигнали на стадион „Локомотив“, за да отпразнуват класирането в елита. Популярният певец Богдан Томов, който е фен на столичното Локо, загря публиката преди срещата. Привържениците подариха и генералска сабя на собственика Иван Василев, който пое издръжката на клуба преди шест години, когато четирикратните шампиони обявиха фалит. С купи бяха наградени отбори от школата на „червено-черните“, които също бяха аплодирани от феновете по стадиона.

Срещата беше прекъсната за кратко в 22-ата минута, когато заваля солиден дъжд за няколко минути, но това не пристисни домакинските фенове, които запалиха димки и факли и пееха с всичка сила, като дори част от тях се пренесоха в Сектор В на стадиона.

Гостите от Созопол обаче поведоха в резултата в 28-ата минута след бърза контраатака, при която Иван Колев центрира, а връхлитащият Ариф Ферадов бе точен с третото си попадение за сезона.

В 34-ата минута обаче Локомотив изравни. Григор Долапчиев бе фаулиран в наказателното поле и реферът Мустафа Шефкет отсъди дузпа. Зад топката застана Долапчиев, който реализира първото си попадение за клуба.

В оставащите минути до почивката вратарят Росен Андонов спаси Созопол няколко пъти. Той спря първо Долапчиев, след което Мики Орачев и накрая показа отличен рефлекс при удар с глава на Красимир Милошев.

През втората част Светослав Диков се появи и донесе пълния обрат в 68-ата минута, когато се възползва от много сериозна грешка в защитата на Созопол и вкара своя 20-и гол за сезон.

Антон Узунов
71 снимки

Буквално секунди по-късно Локомотив реши всичко в срещата. Долапчиев с хубаво попадение вкара за 3:1, като увеличи головата си сметка на общо седем попадения през сезона, като пет от тях са с екип на Спортист Своге през есента.

Домакините удариха греда в 80-ата минута чрез резервата Калоян Стефанов.

Две минути след това пък Диков вкара четвърти гол за столичани, който беше под №21 за него през сезона и ще завърши като голмайстор на Втора лига през този сезон.