Янтра Габрово и Локомотив София не излъчиха победител и завършиха при резултат 1:1 в мач от 14-ия кръг на Втора лига. Светослав Диков в 36-ата минута откри резултата за "столичните железничари". През второто полувреме Християн Кожухаров (62) възстанови равенството. По този начин "столичните железничари" пропуснаха да се настанят на първата позиция в класирането, докато домакините продължават да са на дъното, заемайки 16-ата позиция.

Гостите стартираха по-агресивно срещата и още в 3-ата минута имаха отличен шанс да открият резултата. Валентин Николов получи в наказателното поле. Крилото нагласи топката на десния си крак и стреля в близкия ъгъл, но Иван Гошев решително изби в ъглов удар.

"Столичните железничари" продължиха да бъдат агресивни в половината на домакините и упражниха висока преса. В 7-ата минута Янтра погледна по-смело към вратата на Ивайло Василев. Петър Казаков проби през центъра и шутира от дистанция, но изстрелът му бе слаб и вратарят на гостите улови.

В следващите минути Локомотив София продължи да бъде по-активният тим. Възпитаниците на Иван Колев опитваха да пробият по фланговете, но защитата на Янтра се справи с нападенията.

В 21-ата минута гостите комбинираха отлично. Илиян Стефанов пропусна елегантно за Тодор Траянов, след което халфът налвезе в наказателното поле и стреля, но топката премина високо над вратата на Иван Гошев.

Последва ново добро нападение за Локомотив София. Педро Ферари центрира отдясно в наказателното поле, след което Илиян Стефанов свали с глава към Александър Александров около дъгата на наказателното поле. Крилото отправи изстрел, но и той не успя да намери целта.

В средата на първото полувреме Янтра се задържа по-продължително в половината на гостите, но до опасности пред Ивайло Василев не се стигна.

В 29-ата минута Педро Ферари изведе отлично Илиян Стефанов в наказателното поле на домакините. Атакуващият халф реши да подаде по земя към Светослав Диков, но Иван Гоешв много предвидливо излезе и пресече подаването.

Две минути по-късно Илия Стефанов напредна в половината на Янтра и технично опита да реализира в горния ляв ъгъл, но отново стражът на домакините се намеси решително и с една ръка изби.

В 36-ата минута Локомотив София откри резултата. Александър Александров копна технично от фаул в наказателно поле, след което Светослав Диков бе оставен непокрит и с глава реализира в мрежата на Иван Гошев. Това бе и девети гол за нападателя от началото на сезона.

Две по-късно "столичните железничари" можеха набързо да удвоят преднината си. Тодор Траянов отлично изведе Илиян Стефанов в наказателното поле, но изстрелът на халфа премина над вратата.

До края на първото полувреме двата тима си размениха по една опасна атака, но до нов гол не се стигна и Локомотив София се оттегли с гол аванс на почивката.

Двата тима стартираха в спокойно темпо втората част. Янтра опита да се пренесе трайно в половината на гостите, но защитата пред Ивайло Василев се справи.

В 58-ата минута Локомотив София нацели напречната греда. Марио Петков стреля с глава след изпълнение на ъглов удар, след което топката срещна стълба над Иван Гошев.

Четири по-късно Янтра възстанови равенството. Християн Кожухаров бе изведен в наказателното поле от Тони Иванов. Педро Ферари не се намеси добре, от което се възползва нападателят на домакините и с плътен удар реализира.

Локомотив София отговори мигновено с добра атака по левия фланг. Павел Петков бе изведен в наказателното поле, но изстрелът му не намери целта. Малко след това Александър Александров отправи далечен изстрел, но Иван Гошев улови.

В 70-ата минута домакините можеха да направят пълен обрат. Тони Иванов бе изведен в наказателното поле, но Ивайло Василев добре затвори ъгъла си и успя да спаси.

В следващите минути двата тима заформиха истинска битка и започнаха да разчитат на организирането на бързи атаки, които обаче не водеха до опасности пред една от двете врати.

В 79-ата минута Пламен Кожухаров получи отличен пас в наказателното поле от Петър Казаков. Капитанът залъга добре Марио Петков и отправи удар, но изстрелът му бе отазен с крак от Ивайло Василев.

Локомотив София отговори с удар от дистанция на Павел Петков, но топката прелетя над вратата.

В 90-ата минута Християн Кожухаров получи в наказателното поле. Нападателят стреля от малък ъгъл, но покрай гредата. "Столичните железничари" отговориха в следващата атака, но и Светослав Диков с глава не успя да намери целта. В заключителните минути на двубоя нервите взеха връх и от пейката Пламен Кожухаров получи червен картон заради бурна реакция.

ЯНТРА - ЛОКО СФ 1:1

0:1 Св. Диков 36'

1:1 Хр. Кожухаров 62'

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЯНТРА: Иван Гошев, Константин Иванов, Мартин Ангелов, Костадин Гаджалов, Христо Митев, Стоян Иванов, Петър Казаков, Тони Иванов, Георги Върбанов, Пламен Кожухаров, Християн Кожухаров

Треньор: Костадин Ангелов

ЛОКО СФ: Ивайло Василев, Педро Ферари, Марио Петков, Мартин Василев, Красимир Милошев, Владимир Семерджиев, Тодор Траянов, Илиян Стефанов, Валентин Николов, Александър Александров, Светослав Диков

Треньор: Иван Колев

Гл. Съдия: Димитър Димитров

Стадион: „Христо Ботев“, Габрово