Локомотив София победи с 3:2 Спортист Своге в контролна среща, играна на стадиона в столичния квартал „Надежда“. Домакините поведоха чрез Антонио Вутов, преди Георги Николов да изравни. Божидар Кацаров и Димитър Митков вкараха нови два гола за Локомотив, а крайното 3:2 оформи Йоан Маринов.

В 8-ата минута добра атака на Спортист завърши с центриране на Чатов в наказателното поле, но защитниците на Локомотив се справиха.

В 24-ата минута Локомотив поведе. Антонио Вутов изпълни перфектно пряк свободен удар и с левия крак изпрати топката неспасяемо във вратата на Спортист.

След 4 минути игра Спортист изравни. Георги Николов открадна топката от Божидар Кацаров и излезе сам срещу Любенов, пусна покрай него и направи резултата 1:1.

Домакините поведоха отново в 37-ата минута. Тогава те изпълниха бързо пряк свободен удар. Димо Бакалов се озова сам срещу вратаря, но Величков първоначално изби. Последва меле в наказателното поле и Божидар Кацаров мушна топката в мрежата.

start-photo.bg
67 снимки

Мартин Величков направи две много добри спасявания. Първо в 39-ата минута изби удар на Антонио Вутов от фал, а след това се справи и с шут на Димитър Митков.

В края на полувремето резултатът можеше да стане 2:2. Добра бърза атака на Спортист изведе Георги Николов на добра позиция от малък ъгъл. Той имаше възможност да подаде на свободни свои съотборници, но предпочете да стреля, но Любенов изби в корнер.

В началото на второто полувреме домакините се възползваха от грешка в защитата и Димитър Митков отбеляза за 3:1.

В 65-ата минута Георги Николов стреля опасно, но стражът на Локомотив спаси.

15 минути преди края на мача Павлин Чиликов стреля с глава, след центриране от фал, но не уцели добре топката. Минута по-късно и Георги Николов стреля с глава, но изпрати топката в аут.

В 82-ата минута Петър Вуцов опита далечен удар, но отново топката бе избита в корнер. 4 минути преди края на мача Йоан Маринов вкара за 3:2. Димитър Петров взе добре топката отдясно и я сервира на Маринов за последното попадение в срещата.