Локомотив Сф уреди 12-дневен в италианския град Варезе, недалеч от Милано. Подготовката на третия във Втора лига ще се проведе между 28 януари и 8 февруари и включва три контроли.

Първата е срещу местния едноименен тим, който в момента се състезава в Серия Д. Втората проверка ще бъде срещу Примаверата на Милан, а третата – срещу швейцарски тим, който все още се уточнява. Имало е вариант това да бъде елитният Лугано, който обаче изглежда ще пропадне, но се търси друг елитен съперник от Страната на шоколадите.

Лагерът в Италия не е по линия на сътрудничеството на Локо Сф с гранда Милан, а по линия на контактите на клубните шефове в тази страна.

Подготовката на Локо Сф ще стартира на 10 януари, а на 20-и е насрочена първата проверка – срещу Хебър Пз. Преди заминаването за Северна Италия Локо Сф иска да изиграе на наша земя още една контрола – на 26-и или 27 януари срещу неуточнечнен още съперник.

Двама чужденци са сигурни нови попълнения в отбора и ще бъдат на разположение на Младен Додич още в първия ден от подготовката. Това е изкаралият проби през есента и играл в контролата срещу Левски 20-годишен халф Исмаел Тайдер. Освен алжиро-тунизийския футболист с френски паспорт, Локо Сф ангажира и краен защитник с швейцарски паспорт.

Очакват се и още попълнения. Спрягат се за отдаване под наем от Левски Алекс Боримиров и Мики Орачев, който вече бе в тима от "Надежда".

Отбора напуснаха защитниците Васил Попов, Виктор Райчев и Кристиян Николов.