Елитният Локомотив Пловдив надигра втородивизионния Марица Пловдив с 2:1 в последната си контрола преди подновяването на сезона. Срещата се игра на клубния стадион на "черно-белите" в парк "Лаута". Веселин Марчев откри за гостите през първата част, а Мартин Паскалев изравни преди почивката. В края на двубоя Локомотив стигна до успеха с гол на Педриньо.

В 12-ата минута Ерик Сорга беше изведен на добра позиция в наказателното поле на Марица след взаимодействие с Димитър Илиев, но естонският нападател бе затворен от защитник на гостите и завършващият му удар излезе в аут.  В 21-ата минута Димитър Илиев стреля точно от около 25 метра, но Илия Николов улови. Две минути по-късно Марица поведе в резултата. Веселин Марчев бе изведен сам срещу Илко Пиргов и бившият играч на Локомотив преодоля елегантно вратаря на домакините с изстрел по земя за 1:0. 

Малко след това защитата на „черно-белите“ отново увисна при контраатака на Марица и Станислав Маламов се озова на изгодна позиция сам срещу Пиргов, но халфът се засуети и не успя да нанесе удар. 

Футболистите на старши треньора Николай Димитров продължиха да бъдат опасни в нападение и в 30-ата минута шут на Петър Атанасов бе спасен от Илко Пиргов след добре разгърната атака по левия фланг.

start-photo.bg
21 снимки

Последваха три положения пред вратата на Марица. Първо, опасен удар на Денислав Александров по диагонала бе спасен от Илия Николов, а след последвалия корнер Димитър Илиев стреля фалцово от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от целта. Малко след това и Йосип Томашевич пробва късмета си с изстрел от дистанция, но отново неточно.

Натискът на домакините все пак даде резултат и в 38-ата минута играчите на Александър Томаш изравниха. Бабакар Дион центрира отдясно в наказателното поле на „жълто-сините“, където Мартин Паскалев бе оставен непокрит и засече с глава в мрежата на Николов за 1:1. При този резултат дойде и почивката.

Втората част протече на по-бавни обороти и не предложи толкова интересни ситуации пред двете врати.

Локомотив обаче успя да стигне до победата с гол на Педриньо в 87-ата минута, когато бразилецът засече отлично от въздуха центриране на Ивайло Димитров отляво и по този начин донесе успеха на своя тим.

Това бе последна проверка и за двата тима преди подновяването на сезона. В първия си двубой от пролетния дял на шампионата в efbet Лига Локомотив приема Ботев Враца, докато Марица стартира кампанията във Втора лига с домакинство на Спартак Плевен.

Автор: Димитър Петков/БТА