Литекс разпиля с 5:1 Миньор Перник на своя стадион в Ловеч в последен мач от 8-ия кръг на Втора лига. Головете за домакините вкараха Стефан Неделчев (20), Християн Петров (45+1), Добромир Бонев (62, 74) и Борис Тютюков (70). Резервата Реджеб Халил (72) се разписа за "чуковете". С победата си Литекс се изкачи на шесто място във временното класиране, докато перничани се смъкнаха на деветата позиция.
 
Още във 2-ата минута домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар в близост до наказателното поле на перничани, но опасното центриране на Галин Минков бе избито далеч от вратата на Леонтиев. В 8-ата минута Добромир Бонев пропусна да даде аванс на Литекс, след като получи удобна топка, но ударът му се спря във външната страна на мрежата.
 
По-активната игра на ловчанлии продължи и това доведе до нови опасности в наказателното поле на Миньор, но и в двата случая реферът Гаджалов отсъди нарушения в атака на Живков и Неделчев. 
 
Логично се стигна и до гол във вратата на гостите. В 20-ата минута разсеяна игра в защитата на перничани позволи на Олег Димитров да овладее топката отляво и да върне към Неделчев, който от точката на дузпата откри резултата.

Две минути по-късно отново Неделчев се озова на добра позиция, но не успя да преодолее Леонтиев. Тимът на Юрий Васев трудно стигаше до вратата на Нисторов и едва в 30-ата минута капитанът Томислав Павлов шутира отдалеч и топката премина опасно близо до дясната греда на вратата на домакините. 

 
Напрежение в сектора за феновете на Миньор в 32-ата минута доведе до намеса на полицаите и редът бързо бе възстановен. Близо 120 души от Перник са дошли в Ловеч да подкрепят любимците си. 
 
Още в 37-ата минута гостите бяха принудени да правят промяна в състава си. Веселин Васев получи контузия и бе изнесен на носилка, а вместо него на терена се появи Георги Нетов.
 
В добавеното време на първата част прекрасно центриране на Галин Минков отляво бе засечено от Християн Петров, чийто удар с глава не остави шансове на стража на "чуковете" Леонтиев. 
 
И второто полувреме започна с атаки към вратата на гостите. Още в 48-ата минута на Леонтиев се наложи да избива в корнер, а три минути по-късно Минков шутира неточно от пряк свободен удар.

В 62-ата минута домакините показаха силата си и на контраатака. Добромир Бонев  се откъсна зад защитита малко след центъра, демонстрира добър контрол над топката и с лекота направи резултата класически 3:0.

Четири минути по-късно "чуковете" се разминаха с ново попадение в тяхната врата. Стефан Неделчев се измъкна от отбраната на съперника, но ударът му не порази целта. Домакините продължиха да се забавляват и в 70-ата минута имаха нов повод за усмивки. Резервата Борис Тютюков довкара отбита от вратаря топка за 4:0.

Друг играч, който влезе от пейката, върна един гол две минути по-късно. Реджеб Халил засече майсторски подаване на Калоян Йосифов и не остави шансове на Нисторов. Крайното 5:1 оформи Добромир Бонев в 74-ата минута с второто си попадение в двубоя. 

 
ЛИТЕКС - МИНЬОР ПК 5:1
 
1:0 Стефан Неделчев (20)
2:0 Християн Петров (45+1)
3:0  Добромир Бонев (62)
4:0 Борис Тютюков (70)
4:1 Реджеб Халил (72)
5:1 Добромир Бонев (74)
 
ЛИТЕКС: 1. Станислав Нисторов, 17. Петър Петров, 15. Християн Петров, 11. Галин Минков, 22. Пламен Николов-капитан, 34. Олег Димитров, 5.  Йоан Бауренски, 16. Иван Иванов, 7.  Радослав  Живков, 12. Добромир Бонев, 14. Стефан Неделчев
Треньор Живко Желев
 
МИНЬОР: 1. Даниел Леонтиев, 6.  Любомир Христов, 4. Тони Стоичков, 3. Антон Славчев, 2. Виктор Райчев, 5. Веселин Васев (37 - 13. Георги Нетов), 24. Стефан Методиев (50 - 9. Реджеб Халил), 28. Даниел Гогов, 8. Кристиян Слишков, 10. Томислав Павлов-капитан, 7. Калоян Йосифов
Треньор Юрий Васев
 
Съдия Неделчо Гаджалов
 
Жълти картони: Пламен Николов (4, Литекс), Славчев (45, Миньор), Йоан Бауренски (83, Литекс)
 
Градски стадион в Ловеч