Старши треньорът на Локомотив София Иван Колев сподели първите си мисли след успеха с 2:0 като гост на Струмска слава в мач от 28-ия кръг на Втора лига. Това бе първи успех за столичани във визита от септември насам.

"Доволен съм от трите точки, но повече от поведението на играчите. След фиаското в Благоевград всички бяха изключително мотивирани. Бяха готови да дадат всичко от себе си и го направиха", започна той.

Относно края на негативната серия без победи като гост:

"Направих за себе си статистика. Видях резултатите на водещите отбори в „Б“ група и се установи, че този проблем не е само на Локомитив. Гостуванията са проблем за почти всички. Очевидно това е български синдром, с който трябва да се води голяма борба, за да се преодолее."

"Пропуски имаше и при изнасянето на топката, при завършващия пас, както и при финалния удар. При това огромно желание, може би напрежението си казваше думата", призна наставникът.

За важността на Александър Александров:

"Сашо е много важен и всички останали, но специално днес не мога да отлича никого, защото знаехме, че играем срещу много добре организиран отбор и много силно играещ като домакин."

За гостуването на Хебър:

"Всеки мач за Локомотив е ключов. Трябва да направим много сериозна подготовка, за да се представим достойно", завърши изказването си специалистът.