Треньорът на Марица Пловдив Николай Димитров–Ноко призна, че към младата му звезда Мариян Тонев вече има интерес от отбори от елита на България.

Роденият през 1999 година нападател направи страхотни мачове от началото на сезона във Втора лига. Той вече наниза 7 гола в петте мача на Марица.

„Мариян наистина играе много добре. Вече има интерес към него, но той има договор за още две години. По-важното при него, както и при останалите играчи, е, че те работят усилено на тренировките и се влагат максимално“, заяви Ноко пред „Мач Телеграф“.

Той добави, че именно това е една от основните причини за успеха на Марица. Пловдивчани имат 13 точки.

„Нямаме поставена цел за класиране в Първа лига от ръководството. За момента играем мач за мач. Искаме да се представим добре в срещите, да играем хубав футбол и да побеждаваме. Ако успеем да се класираме в елита, ще е чудесно, но това не е на всяка цена. Аз познавам повечето от играчите, знам как работят. Това също си оказва влияние. Сезонът ще е дълъг, ще играем мачове през няколко дни. Но ние ще сме подготвени. Дано да няма контузии“, сподели Димитров.

Той коментира и предстоящия мач със Спартак Варна.

„Няма да е лесно. „Соколите“ се представят много силно от началото на сезона. Очаквам интересен мач и се надявам по-силният отбор да спечели“, добави той.

Ноко говори и за своите амбиции.

„Аз съм млад треньор и искам да се развивам. Сега уча за лиценз „А“. Амбицията ми е да работя в елита на България, а също така и в чужбина. У нас трябва треньорите да бъдат оставени по-дълго време да работят“, добави още 31-годишният специалист.

Повече подробности четете в днешния брой на „Мач Телеграф“