Бившият наставник на Марек Дупница – Танчо Калпаков, коментира пред Gong.bg цялата ситуация около треньорската ситуация, свързана с него. Калпаков успя да прати дупничани до баражен мач срещу Ботев Враца за влизане в efbet Лига, но след дузпи тимът преклони глава пред елитния тим, след като на стадион „Христо Ботев“ във Враца срещата завърши при резултат 1:1 в редовното време.

След този важен мач пък стана ясно, че треньорът повече няма да води Марек, като през новия сезон тимът от Дупница ще търси нов треньор, а в медийното пространство се появиха информации, че Калпаков може да поведе третия отбор на ЦСКА 1948, който се състезава в Югозападната Трета лига.

Това отприщи в известна степен гнева на феновете на Марек, но в крайна сметка Калпаков не е имал ясно предложение от столичния тим да стартира работа в клуба, дори и начело на третия състав. Желанието на наставника е да продължи да бъде треньор на професионално ниво, като става въпрос за клубове от първите две дивизии в нашия футбол, а това далеч не е трудно постижимо с оглед резултатите, които постигна Марек с него последните две години.

Снимки: Startphoto.bg
73 снимки

Пред нашата медия треньорът призна, че е имал контакт с клуба на ЦСКА 1948, но в крайна сметка до конкретна оферта към него така и не се е стигнало.

Треньорът и футболистите на дупнишкия клуб изнесоха чудесна кампания във Втора лига и бяха близо до това да завърнат Марек обратно в елита, а Калпаков подчерта, че през годините на работа в югозападния град именно феновете на отбора са го накарали да се чувства специален.

„Желая хората да ме запомнят просто с добро. Подчертах няколко пъти, че съм взел това решение (бел.ред - напускането от Марек), но не заради друг отбор, още по-малко заради пари. Направих това действие, тъй като така го усещах. Да, имах разговори с ЦСКА 1948, но на този етап желая да водя отбор от професионалните лиги.

Танчо Калпаков е бивш играч на родния си отбор Оборище Панагюрище, Хебър, Ботев Враца, Спартак Пловдив, Сокол Марково, Армеец Сливен, Белите орли и други.