Старши треньорът на Пирин Благоевград Иво Тренчев не беше никак доволен от съдийството при загубата 0:1 срещу Нефтохимик в 11-ия кръг на Втора лига. Според наставника реферът Васимир Ел-Хатиб е отсъждал „странни” нарушения.

„Не бих казал, че сме отстъпвали като агресия, ако говорим за такава в рамките на правилата. Ние играехме според тях, докато тимът на Нефтохимик не играеше по правилата. Главният съдия позволи за тях доста, доста груба игра. Неприемливо е това. Не за първи път се случва, но няма да се оправдаваме със съдийството. И в Кариана, и тук други отбори са се оплаквали за начина, по който се свири, но това е факт. В крайна сметка те успяха да отбележат гол и за тях беше по-лесно тогава да рушат. Като цяло двубоят беше изпъстрен с повече борба, единоборства и битка, футболът беше изтласкан на по-заден план”, заяви Тренчев пред DIEMA SPORT.

„Наистина не бяха много шансовете за нас. То и пред нашата нямаше кой знае какъв брой. Това го отдавам на факта, че когато тръгнем в атака или се свири някакъв фаул и не се дава авантаж. Свириха се странни фаулове в този мач. Не го приемам това съдийство, факт е. Такъв е резултатът и трябва да продължим да работим.”

„Имаме пауза, в която ще направим контрола срещу ЦСКА. После играем срещу Поморие вкъщи. Програмата е такава.”

„Конър Хендерсън влезе днес. Така се случиха нещата, че трябваше да влезе на полувремето. С новите ситуацията е такава, че трябва да натрупат игрова практика в паузата. Такъв е планът. Ще ги чакаме”, завърши Тренчев.