Собственикът на Локомотив Сф Иван Василев открехна част от плановете си за клуба, свързани с непосредствено му бъдеще.

Василев е в преговори с италиански бизнесмен, който има желанието да инвестира в Локомотив Сф и да поеме собствеността върху клуба от „Надежда”, който за секунди не успя да спечели промоция в елита.

Ето какво сподели Иван Василев в специално интервю за Gong.bg:

„Това, което мога да кажа, без да нарушавам конфиденциалността в преговорите е, че става дума за бизнесмен от Рим. Не е мой приятел, с него ме свързаха същите хора, които направиха връзката с Милан преди време. Проведохме вече три срещи, той беше тук в София. От разговорите става ясно, че има големи амбиции, свързани с Локомотив Сф. По думите му подготвя сериозен бюджет за Втора лига, ще гони промоция, още по-голям бюджет за елита, а предвижда до три години отборът да участва в Лига Европа. С точни суми не мога да боравя пред вас, но мога да кажа, че те са добри. Амбициите му са да развива и ДЮШ на Локомотив,  обмисля даже и женски тим да създаде към клуба. Човекът има различни бизнеси, около 50-годишен е, доколкото знам, без да съм сигурен, е фен на Лацио.”

„Разбира се, че за всичко това обаче първо трябва да получим банковите гаранции за сумите, за които говорим, че ще бъдат преведени през следващите  три години. Без тях естествено нищо няма да предприемем. Но ако всичко е така, както говорихме при тези три срещи, ще преминем постепенно към Общо събрание на клуба и прехвърлянето на собствеността на името на този човек.”

„Естествено, че моето желание е да оставим Локомотив Сф във възможно най-добрите ръце. След това, което направихме в изминалите три години, няма да оставим клуба да поеме към разруха. Що се отнася до мен, тъй като въпросният бизнесмен желае 100% процента от собствеността на клуба, най-много бих заемал президентския пост, който е различан обаче от този на собственик, разбирате. В този случай не бих носил такава голяма отговорност, но пък бих могъл да бъда полезен като човек познаващ отлично обстановката както в клуба, така и в българския футбол изобщо.”

„Ако не се стигне до сделка с  въпросния италиански бизнесмен, не ми се мисли. Лош е другият вариант, не искам да го коментирам.”

„Кога може да има развитие по сделката? През другата седмица очаквам това да стане.”

„Не ми се връща назад във времето, в последните дни и месеци. Много нерви, много проблеми. Но искам да подчертая, че за тези 5 секунди, които не ни стигнаха за елита, сме си виновни само и единствено ние. От ръководители, през треньори и играчи. Никакви съдии не са ни виновни. Реакцията ми веднага след загубата от Витоша в Пловдив беше емоционална, но съвсем на беше насочена към конкретния мач, а визирах нещата общо.  Споменах порнография, но това не бе свързано с въпросния бараж. Виновни сме си ние, повтарям. Явно сме били „зелени”, както един журналист написа, за Първа лига.”

„Но, ако бяхме спечелили промоция в Първа лига, виждах перфектно отбора там. Тази година имахме бюджет 1,2-1,3 милиона лева. Тези пари плюс сумите от телевизионни права, от спонсор, щяхме да вържем нелош бюджет. Споменавате ми Арда Кърджали, но имайте предвид, че невинаги и не само бюджетите играят на терена.”

В края на разговора Иван Василев потвърди новината на vitoshanews.com, че след злощастния бараж с Витоша домът му е бил ограбен, но махна с ръка с думите: „Важното е да сме здрави”.