Силният човек в Локомотив (София) Иван Василев говори относно идеята на част от клубовете шампионатът да се прекрати, а в елита да влязат първите три отбора от Втора лига. "Железничарите" ще са ощетени, тъй като са четвърти, с реални шансове да се преборят за тройката.

"Разбира се, че сме против, ние ще бъдем ощетени. За Втора лига може да се измисли друг вариант. Например да има финална четворка или пък да играят първи срещу втори и трети срещу четвърти и така да се решат нещата. Така е по-справедливо. А и все пак Септември (София) е втори, но има мач по-малко от първия, което също е нечестно. По програма имаме двубой със Спартак (Варна), а Монтана гостува на Ботев (Гълъбово), след което играем един срещу друг. Каквото и да е, може да се измисли как да се процедира, но не смятам, че прекратяването е правилното ршеение. Иначе подкрепям идеята за Първа лига с 16 отбора. Може да се помисли и примерно два тима да изпадат директно, а един да играе бараж", каза Василев пред Тема спорт.

"В понеделник момчетата ще си вземат заплатите, но оттук насетне ще видим как ще действаме. Ако не се играят мачове и се отиде на друг вариант, ще се разпуснем и това е. Няма как да ги държим до юни месец, без да играят и тренират. Да не говорим, че плащам и 12 квартири".