Треньорът на Локомотив София Иван Колев даде доста обективно мнение за отбора си след поражението от ЦСКА с 1:3 в приятелска среща. Колев акцентира класата на опонента, но също така похвали своите футболисти, които са показали добри неща на „Армията”.

Колев също така коментира и бъдещите планове на „железничарите” за Втора лига и какви са шансовете на тима за класиране в елита на България.

„Давам висока оценка за представянето на нашите играчи и тяхното поведение в двете фази. Стояхме доста добре на фона на противника, който имахме. Не бива да се заблуждаваме, че ЦСКА е много силен отбор с широка селекция. Отборът им е отлично подготвен за началото на шампионата и беше добре да видим ние докъде сме. Аз съм доволен, въпреки че имахме четирима контузени, което лиши отборът да покаже истинското си лице”, каза Колев.

„По отношение на беговата работа и в защита нивото ни задоволява. Разбира се трябва да обърнем внимание напред. Тук имаме резерви, тъй като ни предстоят мачове, в които ще срещаме отбори, които се затварят и трябва да можем да преодоляваме такава защита. Сега не знам какво е състоянието на Василев”, коментира Иван Колев.

„За мен днес изскочи проблемът с работата в атака, последната третина. Около 30-ия метър пред противниковата врата действаме прибързано и се опитваме да търсим майсторство, което да е разнообразно и да имаме хъс в атаката. Това трябва да наблегнем. Не правим експерименти в атака, а сме принудени, тъй като имаме трима основни футболисти, които не можем да използваме. Мисля, че селекцията е принципен въпрос. Ако има нещо, кой отбор не търси нещо добро? Независимо от позицията, на която играе даден играч”.

„Шансовете ни са 50:50. Какво ще се случи на терена зависи от нас и много други фактори. Трябва да сме готови за Втора лига. Още първият полусезон казах, че не разглеждам шансовете ни като големи. Искам да го внуша на ирачите, че няма фаворит, а той се доказва на терена. Всеки следващ мач е доказателство – всичко е на терена”, каза за финал Иван Колев.