Треньорът на Миньор Перник Юрий Васев посочи грешките, които е допуснал тимът му, за да се стигне до загубата от Септември.

„Бяхме подготвени за агресията и бързите нападатели на Септември. Бяхме ги разучили, но не успяхме да ги спрем. Допуснахме фрапантни грешки в защита. Вместо да се възползваме от благоприятното начало и да задържим топката, допуснахме оголване в защитата. Лявата зона ни беше уязвима. Първото полувреме го проспахме. През втората част опитахме да натиснем и да имаме териториален превес. Нов отбор сме в групата. Допуснахме фрапантни грешки в защита. Ще си покажем грешките и ще вървим напред“, заяви Васев.

„Имахме големи проблеми в лявата зона и трябваше да реагираме по някакъв начин. В защита сме ограничени като селекция. Трябваше да преструктурираме отбора. Ако бяхме вкарали за 2:2, можеше по друг начин да се развие мача. Момчетата си мислеха, че ще е лесен мача. Септември заслужено ни победиха“, добави още той.

„Приземиха ни. Момчетата трябва да видят, че не е толкова лесно. Необходимо е да сме по-мобилизирани и готови за битка. Ще си вземем поука и някои трябва да слязат на земята. Отборът ще изглежда по съвсем различен начин в следващия мач“, каза Васев.