Нападателят Иван Василев се присъединява към отбора на Янтра Габрово, съобщиха от клуба. 21-годишният футболист пристига със свободен трансфер от Ботев Пловдив II и вече изигра първите си минути с екипа на Янтра в проверката срещу Ботев (Враца) вчера, като дори реализира първото си попадение със "зелено-бялата" фланелка.

Василев е от Първомай, възпитаник на треньора Стефан Стоянов в школата на Ботев Пловдив. Играл е и за юношеския националния отбор на България. Дебютът му в Първа лига е на 17 години при победата над Септември София с 2:0 през сезон 2017/2018. До момента Василев има над 60 мача в професионалния футбол. Шест месеца е играл като преотстъпен и в състава на втородивизионния датски Фремад Амагер (Копенхаген). За първия отбор на Ботев Василев има участие в 20 срещи. През изминалия сезон роденият 2001-ва година нападател изигра 31 мача, реализира 10 гола и даде три асистенции за дублиращия отбор на "канарчетата".

"Идвам с амбицията и нагласата да покажа своите възможности, да помогна на отбора и да стана негов голмайстор. Искам и да развия себе си", заяви снажният таран. "Наясно съм къде идвам, с доста от момчетата се познавам и мисля, че отборът пасва на моя стил на игра. Жаден съм за голове и смятам, че това е точното място за мен. С новите попълнения, които дойдоха в отбора, съм убеден, че ще изпълним целите и амбициите на клуба и ще радваме привържениците", каза още роденият през 2001-а година играч.