Михаил Минков е първото зимно попълнение на Янтра. Роденият в Севлиево 29-годишен централен бранител се присъединява към състава на Живко Желев за битките през пролетта във Втора лига и е силно амбициран да помогне на отбора за едно добро представяне през пролетния полусезон.

„Надявам се да помогна на отбора да осъществи целите си. От Севлиево съм, следя Янтра и виждам, че тимът се развива постепенно в последните три години, откакто се завърна в професионалния футбол. Предвид структурата на клуба и това, което се прави тук, вярвам че могат дори да се преследват и по-високи цели“, сподели новото попълнение на габровския тим.

Зад гърба си Минков вече има близо 200 мача в родния  професионален футбол, 18 от които в елита с екипите на Видима Раковски и ЦСКА 1948. Възпитаник е на школата на Видима Раковски и с клуба от Севлиево дебютира в „А“ група през пролетта на 2012-та. Викан е и в младежкия национален отбор на България. В последствие професионалният му футболен път преминава през отборите на Калиакра, Банско, Етър, Литекс, Добруджа, Локомотив (ГО) и ЦСКА 1948. Тази есен Минков беше в състава на Монтана.

В Габрово Минков отново ще работи под ръководството на Живко Желев, с когото бяха заедно през сезон 2017/2018 в Литекс.

„Познавам Живко Желев, той обича отбора да практикува бърз и комбинативен футбол, който ми допада и на мен. Убеден съм, че резултатите ще дойдат през втория полусезон. Предвид ситуацията в групата, малките разлики в точките на отборите и това, което виждам като потенциал в състава и колектива в съблекалнята, определено съм оптимист. Тази временна позиция абсолютно не подхожда на Янтра и се надявам, че това ще си проличи през пролетта“, допълни оптимистично Минков.

Новият „ковач“ тренира със състава от началото на седмицата и ще вземе участие в контролата с Берое този петък в Стара Загора.