Янтра Габрово ще изиграе осем приятелски срещи по време на зимния си лагер. Съставът на Вили Вуцов започва подготовка на 8 януари, като ще тренира първите две седмици в Габрово, след което ще отпътува за 10-дневен лагер край морето. Преди заминаването Янтра ще изиграе първата си проверка срещу Спартак Плевен, като мачът, в зависимост от условията, ще бъде в Габрово или Трявна.

Лагерът на габровци ще се проведе от 22 януари до 2 февруари. След прибирането отборът ще направи още две контроли в Габрово - с втория отбор на Етър на 8 февруари и с дубъла на Лудогорец два дни по-късно.

Ето какво написаха от клуба във Фейсбук:

"Янтра с лагер и 8 контролни срещи

На 8-ми януари ще стартира зимната подготовка на Янтра. Съставът ни ще тренира първите две седмици в Габрово, след което ще отпътува на 10-дневен лагер край морето. Преди заминаването момчетата на Вили Вуцов ще изиграят и първата си контролна среща. Тя ще бъде срещу състава на Спартак (Плевен), а мачът, в зависимост от условията, ще се играе в Габрово или Трявна.

Лагерът ще се проведе от 22-ри януари до 2-ри февруари. Отборът ни ще бъде настанен във Варна и ще провежда тренировъчните си занимания на терените в Албена. В този период са предвидени пет контролни срещи – с втория отбор на Черно море на 24-ти януари, с Етър на 27-ми, с Черноморец (Балчик) и Несебър на 31-ви и на 2-ри февруари срещу Черноморец (Бургас).

След прибирането от лагера съставът ни ще направи още две проверки в Габрово – с втория отбор на Етър на 8-ми февруари и с дубъла на Лудогорец на 10-ти февруари. Седмица по-късно, в уикенда 16 – 18 февруари, трябва да започне втория дял от шампионата във Втора професионална лига".

Пълен списък с контролите:

19.01 - Спартак Плевен

24.01 - Черно море 2

27.01 - Етър

31.01 - Черноморец Балчик

31.01 - Несебър

02.02 - Черноморец Бургас

08.02 - Етър 2

10.02 - Лудогорец 2.