Още двама млади габровски футболисти се завръщат у дома. Иван-Йоанис Атанатос и Никола Ботев ще носят екипа на Янтра през новия сезон във Втора професионална лига.

21-годишният централен бранител Иван-Йоанис е преминал през школата на Славия. Викан е в юношеския национален отбор на България. В професионалния футбол е носил екипите на Локомотив София и Монтана.

"Щастлив съм да се върна у дома, в клуба, от който съм тръгнал и съм безкрайно амбициран да покажа качествата си. Разбира се, следя развитието на Янтра от завръщането на тима в професионалния футбол. Вижда се постоянно израстване. То си пролича особено в края на миналия сезон, а и сега в контролите. Отборът е добре окомплектован, има добър колектив и вярвам, че за Янтра предстои един по-успешен сезон. Радвам се, че ще имам възможността да играя пред местната публика. Желанието ми е да радваме хората, а те да продължат да подкрепят отбора както досега и стадионът да се пълни все повече и повече на домакинските ни срещи", сподели Иван-Йоанис.

В Габрово се завръща и 17-годишният Никола Ботев след 4 години прекарани в академията на Лудогорец. През изминалия сезон атакуващият полузащитник беше част от тима на "орлите", който спечели по убедителен начин титлата в елитната юношеска група до 17 години. Очаква се с екипа на Янтра той да направи своя дебют в професионалния футбол.

"Много се радвам, че се завръщам у дома. Желанието ми е да се развивам и ще дам всичко от себе си, за да се превърна в основен играч в състава - сподели амбициозно младият габровски талант. - В отбора на Янтра има голям потенциал, треньорът ни е много добър, съотборниците ми също са на много високо ниво и вярвам, че ни предстои един успешен сезон. Апелът ми към публиката е да продължава да подкрепя по същия начин ентусиазирано отбора, а ние ще се опитаме да радваме зрителите с добра игра и победи", добави Никола.