Отговор относно декларация на Септември след мача с Янтра (1:2)

Сериозно учудени сме от изразеното становище от ПФК Септември (София) след двубоя от 23-я кръг на първенството във Втора лига, завършил при резултат 1:2 в полза на ОФК Янтра.

Декларацията на колегите, изпратена до футболната общественост и медиите, насажда убеждението, че единствено отборът на Септември е бил ощетен в двубоя и че резултатът от мача е бил решен другаде, а не на зеления терен, където нашите футболисти мъжки извоюваха победата, дори и с човек по-малко в заключителните 15 минути. Странно е и акцентирането върху темата за феърплей, тъй като играчите на Септември определено не показаха такъв в срещата.

Смятаме категорично, че ако в мача има допуснати съдийски неточности, то със сигурност те са в ущърб и на двата състава.

В подкрепа на това твърдение, прилагаме с видео моменти от двубоя, които ощетяват нашия отбор:

22:55 мин

Неотсъдено нарушение за изблъскване срещу Айвън Ангелов. Футболистът на Янтра остава да лежи на тревата, играта не е спряна и се стига до попадение за домакините за 1:1. Феърплей?

34:17 мин

Маркирано е нарушение с жълт картон на капитана на Янтра Петър Казаков. В ситуацията е по-скоро видимо, че нарушението е в обратна посока и картон не би следвало да бъде показан. След отсъдения фаул в полза на Септември идва и един от най-опасните моменти пред вратата на Янтра в мача.

41:33 мин

Ситуация, в която Айвън Ангелов е спрян на границата на наказателното поле. В случая не е отсъдено нарушение на Асен Георгиев, който вече има един показан жълт картон.

60:28 мин

Удар в лицето на Айвън Ангелов. В ситуацията е отсъдено нарушение в полза на домакините.

63:58 мин

Феърплей - при резултат 1:2 капитанът на Янтра Петър Казаков спира обещаваща атака и вади топката от игра, за да бъде оказана помощ на футболист от Септември.

68:46 мин

Футболист на Янтра остава на земята. Домакините отказват да извадят топката от игра и се стига до много сериозна голова опасност. Феърплей?

77:47 мин

Отсъден е втори жълт и респективно червен картон на Петър Казаков, в ситуация, в която фаулът е меко казано пресилен. В оставащото време от срещата Янтра остава с човек по-малко на терена и това може да повлияе на крайния резултат.

В заключение бихме казали на колегите, че ОФК Янтра е изградил име на етичен и коректен клуб и намираме за недопустими определения като „простаци“ и „чобани“. Отборът ни винаги е спазвал етичните норми и феърплея на зеления терен и единствената му цел е да се опитва да играе качествен футбол и да радва своите привърженици, които са с отбора във всеки мач.

Вижте позицията на Септември София тук