Мартин Ганчев е първото лятно попълнение на Янтра. 18-годишният атакуващ полузащитник се присъединява към отбора от родния си град, след като в последните два сезона игра за Спартак (Плевен).

Ганчев е роден в Габрово и прави първите си стъпки във футбола в ДЮФК Янтра 2013. Преминал е през юношеските формации на Черно море, Берое, Спартак 1919 (Плевен), Пирин и Спартак (Плевен).

За мъжкия тим на Спартак има изиграни 15 мача – 14 във Втора лига и един в турнира за Купата на България.

"Много по-специално ще бъде за мен да нося екипа на Янтра. Габрово е моят роден град, това е клубът на родния ми град и се надявам да покажа възможностите си и защо съм тук. Аз със сигурност ще дам всичко от себе си, за да се представя по възможно най-добрия начин. За мен е важно да продължа да се развивам, да трупам ценен опит и мисля, че тук ще имам най-добрите предпоставки за това", сподели той.

"Огромното ми желание е да направим един добър сезон във Втора лига и да зарадваме привържениците на отбора, които се надявам да стават все повече. Впечатленията ми до момента от Янтра са, че тук има един много добър колектив и че това е един много труден за побеждаване отбор, който знае какво прави и какво иска. В състава има много добри опитни играчи, от които се надявам да науча много. Вярвам, че идването ми тук може да бъде един голям трамплин за мен, защото и аз като всички други играчи искам да заиграя в Първа лига. Мисля, че Янтра има потенциала да се цели в предните позиции", допълни новото попълнение на „ковачите“.