Янтра победи с 2:1 Беласица в двубой помежду си от 2-ия кръг на Втора лига. Попадението за гостите бе дело на Запро Динев от дузпа. За домакините точни бяха Цветелин Радев и Даниел Младенов. С тази победа Янтра временно е на първа позиция във Втора лига с 4 точки, докато Беласица остава на 5-о място с 3 пункта на сметката си. Янтра бе по-активният отбор и макар да допусна първия гол в срещата, успя да реагира достатъчно бързо, за да спечели сблъсъка.

Двубоят започна равностойно, а първият точен изстрел дойде в 10-ата минута. Тогава Аспарух Шамкалов изведе Димитър Иванов, който обстрелва вратата на Василев. Вратарят на Янтра обаче не изпита затруднения и улови.

Домакините имаха предимство, но не успяваха да създадат чисто голово положение и се задоволяваха с контролиране на темпото и разиграване на топката. В следващите минути срещата продължаваше да се развива по същия начин, а интересните положения и опасните удари просто липсваха. В 38-ата минута Янтра спечели добре топката в половината на Беласица и последваха размяна на подавания между футболистите на домакините. В крайна сметка кълбото стигна до Валентин Цветанов, който стреля по диагонал, но крайно неточно.

В 45-ата минута дойде може би и най-чистата ситуация в срещата. Божидар Томовски центрира добре отдясно и прати топката право на крака на Казаков. Халфът стреля директно от воле, но за негово нещастие кълбото удари по ръката Кирил Георгиев и вратарят на Бела успя да спаси.

В 49-а минута съдията отсъди дузпа за Беласица след игра с ръка на Цветелин Радев в собственото наказателно поле. С изпълнението се нагърби Запро Динев, който реализира по страхотен начин от бялата точка, изпращайки противниковия страж в противиположната посока - 1:0 за Беласица

Само десетина минути по-късно Янтра успя да изравни, след като имаше центриране от дясната част на терена, а след кратко разбъркване Цветелин Радев бе най-съобразителен и съумя да стреля с глава от близка дистанция, като изпрати топката във вратата на Беласица - 1:1.

В 70-а минута Томовски отново демонстрира страхотното си подаване от фланга, като намери на чиста позиция Даниел Младенов, хойто хлъднокръвно завърши с глава, за да направи пълния обрат в полза на своя отбор - 2:1 за Янтра.

Стартови състави: 

Янтра: 1. Християн Василев, 21. Божидар Томовски, 18. Валентин Цветанов, 22. Даниел Младенов, 24. Даниел Гаджев, 4. Константин Иванов, 17. Петър Вуцов, 6. Петър Казаков, 10. Тони Иванов, 5. Цветелин Радев, 19. Ивайло Михайлов

Треньор: Иван Танчовски

Беласица: 1. Кирил Георгиев, 15. Атанас Карачоров, 5. Мартин Русков, 22. Валентин Костов, 7. Аспарух Шамкалов, 6. Симеон Бояджиев, 2. Куфре Ета, 55. Владимир Гогов, 17. Запро Динев, 99. Димитър Иванов, 9. Мариян Вангелов

Треньор: Петър Колев