Старши треньорът на Миньор Перник Христо Янев заяви след загубата с 2:3 от Добруджа в Добрич, че сезонът за „чуковете“ е успешен, макар че шансовете на тима за класиране в efbet Лига са почти нулеви.

Специалистът също така пожела на ЦСКА да спечели SESAME Купа на България в неделния финал срещу Левски.

„Дадохме всичко от себе си не само в днешния мач. Трябва да се борим докрай, да защитаваме това, което сме направили през годината. За мен сезонът беше успешен. Това ще е предпоставка да направим по-добър отбор. Ако искаш нещо толкова много, би дал повече от себе си. Видях отбор, който се постара, създаде много ситуации за гол. За съжаление това не е достатъчно. Иска се да си концентриран през всичките 90 минути”, започна Янев по повод днешната загуба.

„Пътят е доста дълъг и труден. Ще вземем някои положителни неща и ще отбележим негативните, които ни сринаха в класирането. Ще седнем на чисти глави и ще анализираме. Получаваме добра подкрепа. Клубът заслужава да бъде на най-високо ниво в българския футбол. Трябва да благодарим на общината за нормалните условия на работа. Трябва да се постараем да вдигнем малко нивото. Цел efbet Лига? Ще говорим, не зависи от мен. Аз съм само един работник в клуба и изпълнявам това, което се изисква от мен. Свършихме добра работа“.

„Това не е от значение в тази лига. Има други неща, извънфутболни. Но най-вече си попречихме ние, не другите”.

„Пожелавам на ЦСКА да спечели“, заяви Янев след двубоя.