Отборите на Хебър и Етър Велико Търново не успяха да излъчат победител в интригуващо дерби от Втора лига. Двубоят на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик завърши при резултат 1:1, като освен два гола, зрителите видяха още червен картон, пропусната дузпа и куп интересни ситуации пред двете врати.

Домакините играха с човек повече близо половин час, но въпреки това не успяха да стигнат до крайния успех, който щеше да ги изкачи на първото място във втория ешелон.

Живко Петков откри за Хебър през първата част, а Ловре Кнежевич изравни за гостите през втората част.

Двубоят на стадион „Георги Бенковски” започна в доста спокойно темпо, като двата тима повече се стремяха да не допускат грешки, отколкото да организират опасни атаки към противниковата врата.

Първата интересна ситуация в мача дойде в 7-ата минута, когато гостите стигнаха до първи ъглов удар в мача. След центрирането от корнера, стражът на домакините не бе убедителен и не успя да се намеси добре. Топката попадна в Николас Фемия, който обаче не успя да стреля от въздуха.

В 18-ата минута домакините бяха много близо до откриване на резултата. След атака отдясно топката бе центрирана около точка на дузпата, където включилият се от втора позиция Игнатов стреля много силно, но Анатоли Господинов показа класа и изби в корнер.

Само минута по-късно обаче, вратарят на гостите нямаше какво да направи. След центриране от поредния ъглов удар, Живко Петков се пребори за топката и с глава успя да порази целта за 1:0. Това бе дванадесети гол за голмайстора на Хебър от началото на сезона.  

В 28-ата минута гостите имаха великолепна възможност да изравнят резултата, след като стигнаха до дузпа. Даниел Младенов бе спънат от вратаря Дебърлиев в наказателното поле,  а реферът Ивайло Стоянов бе категоричен и посочи бялата точка. С изпълнението на наказателния удар се нагърби потърпевшият Младенов, който обаче сгреши. Звездата на великотърновци стреля твърде слабо и не успя да затрудни Дебърлиев, който плонжира и дори улови топката.

Второто полувреме започна с хубав изстрел на Жак Пехливанов, но Анатоли Господинов бе на мястото си и улови без особени проблеми. В 52-ата минута Живко Петков направи непростим пропуск. Евгени Игнатов проби много добре по лявото крило и центрира към Петков, който от границата на  наказателното поле не успя да уцели вратата и прати топката в аут.

В 59-ата минута гостите от Велико Търново останаха с човек по-малко на терена, след като Радослав Апостолов получи директен червен картон. Футболистът на великотърновци задържа за фланелката Живко Петков, който се откъсваше сам срещу вратаря и логично видя червения картон.

Само две минути по-късно Етър изравни след непростима грешка на Папазов. Бранителят на домакините се опита да върне топката към своя вратар, но пасът се оказа доста къс, а притичалия Ловре Кнежевич успя да настигне топката и да отправи точен удар за 1:1.

До края на срещата двата тима така и не успяха да намерят отново верния път към гола. Равенството оставя двата отбора в подножието на върха във Втора лига, където ще зимува тимът на Спартак Варна, който има точка повече от Хебър и Етър.

FT  • ХЕБЪР – ЕТЪР 1:1

1:0 Живко Петков 19'

1:1 Ловре Кнежевич 62;

Втора лига, 22 кръг

Стадион: „Георги Бенковски”, Пазарджик

Рефер: Ивайло Стоянов, Петрич

Хебър: 1 Петър Дебърлиев, 24 Томислав Папазов, 18 Радослав Терзиев, 98 Георги Търтов, 11 Цветелин Тонев, 3 Александър Бастунов, 20 Жак Пехливанов, 8 Евгени Игнатов, 12 Емануил Манев, 77 Октай Хамдиев, 9 Живко Петков

Старши треньор: Николай Митов

Етър: 13 Анатоли Господинов, 11 Даниел Младенов, 84 Здравко Запрянов , 22 Ловре Кнежевич, 26 Мариян Иванов, 16 Мартин Петков, 29 Николай Дичев, 10 Николас Фемия, 14 Радослав Апостолов, 20 Яни Пехливанов, 23 Христо Христов

Старши треньор: Веселин Великов