Царско село победи с минималното 1:0 като гост Локомотив София в големия мач на петия кръг във Втора лига. Антонио Георгиев бе голмайсторът за гостите, след като бе точен в 66-ата минута след груба грешка на защитата на домакините.

В 17-ата минута Владислав Романов центрира от фаул и намери Костадин Хазуров, но ударът му мина край лявата греда на „царете”.  В 31-ата минута Красимир Милошев стреля от дистанция, но стражът на Царско село Росен Андонов улови добре.

Едва прибраха съдията след края на Локо София и Царско село

Малко по-късно Локо София отново бе близо до гол, но Андонов направи феноменално спасяване след удар на Даниел Васев, за да предотврати гол за „железничарите”.

В 55-ата минута Романов бе ужасно близо до отбелязването на гол за „червено-черните”, но Андоно удиви за пореден път на стадион „Надежда” със спасяване.

В 66-ата пък Царско село откри резултата, след като бе най-съобразителен след грешка на отбраната на „червено-черните” и отблизо порази вратата на Локо – 0:1.

В добавеното време на срещата Йордан Минев избута Станкев в наказателното поле, а главният съдия Валентин Станчев не отсъди дузпа. Съществените разправии бяха, след като крайният бранител на „царете” сякаш игра и с ръка в наказателното поле, а това отключи напрежението във феновете на Локомотив София, които потърсиха физическа саморазправа след края на срещата със съдийската бригада.

По този начин Царско село поведе в класирането във Втора лига и е с 15 точки, докато Локомотив София е 13-и с 5 пункта.