Гол-красавец на Георги Минчев през второто полувреме донесе изключително ценни три точки за Царско село, който победи Арда в Кърджали с 1:0. Това бе дербито на кръга във Втора лига.

Арда е вече убедителен лидер с 31 точки, Монтана е със 7 зад водача, а Арда, Поморие и ЦСКА 1948 са трети и четвърти в класирането на цели 11 точки за Царсо село.

5 снимки

Гостите от Царско село стигнаха първи до положение, но при възникналото разбъркване в 3-ата минута вратарят на Арда Иван Караждов успя да избие от голлинията.

В 30-ата видяхме също толкова добра реакция и от другия страж – Росен Андонов, който се извиси зрелищно и под гредата си изби топката в корнер за Арда.

В самия край на първото полувреме се стигна до напрежение между играчите на двата отбора, а съдията Станислав Ставров укроти нервите с по един жълт картон.

Но играта вървеше равностойно преди почивката, така  продължи и след нея.

В 60-ата минута Венци Бенгюзов отправи силен удар към вратата на „царете”, но Росен Андонов отново прояви чудесен рефлекс и улови топката.

В 64-ата минута домакините претендираха за дузпа, но решението на Ставров бе ъглов удар.

В 72-ата минута Венци Христов напредна, преследван от защитник на Царско село, но от изгодна позиция стреля слабо и встрани от вратата на гостите.

Мачът бе решен в рамките на 60 секунди. Най-напред след центриране от фаул се стигна до кратко разбъркване, след което Георги Минчев посрещна топката на гърди и със задна ножица реализира 12-ия си гол за Царско село, който в 77-ата минута поведе с 1:0.

В следващата минута за грубо влизане с бутоните напред в краката на съперник с директен червен картон бе изгонен Милен Стоев от Арда.

В 82-ата минута Росен Андонов имаше нова решителна намеса на вратата на Арда, който успя да парира удар отблизо на Веселин Марчев.

В 86-ата Иван Караджов спаси красиво вратата си след удар от фаул на Илиян Йорданов.

В добавеното време Венци Христов  имаше възможност да изравни, не успя и Царско село грабна трите точки – 1:0.