Треньорът на Пирин Благоевград - Уорън Фийни, сподели мнението си за подготовката на отбора, както и своите очаквания за първия двубой от пролетния дял на шампионата срещу Хебър Пазарджик. Ето какво каза наставникът на „орлетата“ пред клубния сайт:

– Г-н Фийни, здравейте! Как премина подготовката. Как се справиха момчетата?

– Здравейте! Подготовката премина много добре. Момчетата показаха изключително позитивно поведение и тренираха здраво. Демонстрираха своя професионализъм по време на всички занимания без изключение, така че няма как да не съм доволен. Очакваме с нетърпение първия двубой от първенството в петък.

– Завършихме контролите без загуба. Какви са вашите впечатления от тези двубои?

– Както вече няколко пъти казах – това са мачове, в които най-вече наблягахме на физическото натоварване в игрова обстановка. Особено в първите мачове. Срещнахме добри съперници. Станаха хубави срещи. Все пак е хубаво да знаеш, че нямаш загуба, но най-важното е да влезем с нужната концентрация и мобилизация в първия ни мач от първенството, както и в останалите, разбира се.

– Как се представиха новите попълнения?

– Много съм доволен от тях. Те са опитни играчи, които ще подсилят нашия отбор, ще засилят конкуренцията и ще внесат повече дълбочина в състава ни. По време на подготовката се справиха отлично и съм убеден, че ще продължат така и по време на официалните мачове.

– Проведохме подготовката в България. Съжалявате ли, че не пътувахме в чужбина?

– Не. Времето беше много подходящо за подготовка и си спестихме излишно пътуване и усложнения с оглед на пандемията. Целта ни беше да работим на спокойствие, момчетата да тренират целеустремено, да сменят малко обстановката, да се концентират. Мисля, че успяхме да свършим това на 100 процента по време на лагера ни в град Сандански.

– Как определяте конкуренцията на Пирин през втората част от сезона?

– Има добри отбори, Хебър, с който ще играем в петък е един от тях. Локомотив София също. Може би някои от другите отбори ще тръгнат добре. Но ние се концентрираме върху нашата игра. Искаме ходът ни в първенството да зависи от нашата игра и нашето представяне, а не от това какви резултати регистрират другите отбори. Убедени сме в нашите възможности и мисля, че ще успеем да ги разгърнем още по-добре през пролетта.

– Какво да очакваме от първия мач от пролетния дял на шампионата?

– Поредният труден двубой. Първи мач след паузата – винаги има неща за доизглаждане, неща които ще търсим да подобряваме. Но ние сме в добра позиция. Все пак сме на върха в класирането, а напрежението винаги е по-голямо в краката на този, който трябва да те догони, който трябва да скъсява дистанцията. Доволен съм, че нямаме кадрови проблеми. Очаквам здрав и равностоен двубой, съжалявам, че няма да може да разчитаме на подкрепата на нашите фенове. Видяхме каква атмосфера саздадоха в мачовете с Миньор Перник за първенството и Берое за купата, но какво да се прави. Такива са условията в момента в цяла Европа.

– Какво е посланието ви към футболната общественост, към феновете на Пирин преди началото на пролетния дял от шампионата?

– Да ни подкрепят. Да вярват в отбора, в момчетата. Само заедно и обединени ще постигнем целта, която сме си постигнали. Всички в клуба работим здраво, за да бъде изпълнена тази цел и вярвам, че ще успеем в крайна сметка.