В понеделник, 22 март, Пирин Благоевград посреща Локомотив Горна Оряховица в последен мач от 24-ия кръг на Втора лига.

При победа „орлетата“ ще се изкачат отново на върха в класирането на три точки пред Локомотив София. В миналия кръг Пирин завърши наравно 1:1 при гостуването на Спортист Своге.

Локомотив Горна Оряховица заема 14-та позиция в класирането с актив от 4 победи, 7 равенства и 10 поражения до момента. Първият мач от сезона завърши с победа за Пирин с 2:1 с попаденията на Красимир Станоев и Джон Аийна за „орлетата“ и Владислав Мирчев за „железничарите“.

„Очаквам труден мач. Локомотив има добри, опитни играчи. Имат силни нападатели. Не можем и нямаме право да подценяваме нашия съперник. Позицията, която Локомотив заема в класирането не отговаря на това, което представляват като отбор. Знаем, че при победа се връщаме на върха в класирането, което е нормално да ни мотивира допълнително. Очаква ни много работа. Нормално е в хода на един сезон да има и колебания, но това важи за всички отбори по света. Ние искаме да се върнем на победния път още в този мач. За съжаление няма да можем да разчитаме на капитана Станислав Манолев, който е наказан. Но в същото време приветстваме Юлиян Попев отново в нашия състав, което е добрата новина. Останалите момчета тренираха на ниво и са готови за поредната битка“, заяви мениджърът на Пирин Благоевград Уорън Фийни пред клубната страница.