Феновете на "Нафтата" на шествие по улиците на Бургас

На  17.06.2017 г. от 18.00 СНЦ „Клуб на привържениците Нефтохимик Бургас” организира шествие под надслов „Бургас - най-лошият град за футбол”, съобщиха от фенклуб на бургаския тим.

Ето подробностите около проявата на феновете:

"Шествието ще тръгне от стадион "Лазур" и ще премине по ул. „Васил Петлешков“, бул. „Ст. Стамболов” и ул. „Александровска” до сградата на Община Бургас. Целта на шествието е да бъде привлечено общественото внимание върху проблемите на ФК Нефтохимик.

През последните години клубът опитва да развива професионален и детско-юношески футбол в Бургас в среда, която не благоприятства постигането на успешни резултати. Нашият любим Нефтохимик не е единственият бургаски футболен клуб, който многократно през последните години се сблъсква с огромни финансови проблеми, с липса на нормални условия за провеждане на подготвителен процес и официални мачове и дори със заплахата да бъде закрит.

Ние не смятаме, че такива условия за развиване на този спорт са нормални за град със значимостта и възможностите на Бургас. Днес отново Нефтохимик е изправен пред неясно бъдеще в поредна "тежка финансова и кадрова ситуация" и след изпадане от елитната футболна дивизия. Всичко това идва след като през целия изминал сезон от ръководството повтаряха, че проблеми в клуба няма.

Нефтохимик Бургас е футболен клуб със сериозни и уважавани собственици, които знаят как се управлява успешно. Така както големият бизнес се базира на сериозни и дългосрочни бизнеспланове, така и град Бургас се развива според старателно подготвени стратегически документи, които са планирали следващите години на прогрес на града ни. Ние призоваваме собствениците на ФК Нефтохимик да приложат тези високи стандартни на мениджмънт и при управлението на футболния клуб и да подготвят и представят дългосрочна визия за бъдещето на клуба и програма, по която да се развива той.

Проблемите със спортната база и финансирането не са единствените, които стоят и трябва да бъдат решавани не от днес за утре, а дългосрочно и планирано. Ние вярваме, че Нефтохимик и Бургас са достатъчно големи, за да си позволим да приложим нов, прозрачен и стабилен, различен модел за управление и развитие на футболен клуб в България. Призоваваме и хората, които обичат Нефтохимик, но в последните години са далеч от отбора, заради постоянната несигурност, позагубения авторитет или липсата на положителни резултати да се върнат към любовта си и да подкрепят любимия Нефтохимик.

Обръщаме се и към бургаския бизнес с молба да подкрепи стремежа ни за стабилност и желанието за развитие на здрава основа на ФК Нефтохимик и да се включи в гарантирането на бъдещето на най-популярния спортен клуб в града", пишат феновете на Нефтохимик.

Свързани материали

  • Възходът на Витоша, и падението на Нефтохимик Възходът на Витоша, и падението на Нефтохимик
  • Шеф на Нефтохимик нападна Янев: Жалко е как бяга от отговорност Шеф на Нефтохимик нападна Янев: Жалко е как бяга от отговорност
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Нефтохимик

Втора лига